Γαβρόγλου: Αύξηση κατά 45% της επιχορήγησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Γαβρόγλου: Αύξηση κατά 45% της επιχορήγησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε μια γενναιόδωρη αύξηση 45% της οικονομικής επιχορήγησης των ΑΕΙ, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM». ενισχύονται τα ΑΕΙ με νέους επιστήμονες μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των εργαζόμενων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


«Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, έχουμε μια γενναιόδωρη αύξηση 45% της οικονομικής επιχορήγησης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Επίσης, ενισχύουμε τα Ιδρύματα και με νέους επιστήμονες, μέσω του ΕΣΠΑ, που θα έχουν τη δυνατότητα για διδασκαλία, ενισχύουμε τη χρηματοδότηση των υποψηφίων διδακτόρων, άρα ενισχύεται σημαντικά και ο αριθμός των ατόμων που θα εμπλακούν στη διδασκαλία, προφανώς και στην έρευνα. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα να απορροφήσουμε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό πρόσθετων εκπαιδευτικών».

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο αριθμός και το σύστημα των προσλήψεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γι' αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς, ώστε να επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των προσλήψεων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr