εξεταστική επιτροπή, Πανελλαδικές 2016, Πανελλαδικές  Ξήλωσαν την εξεταστική επιτροπή λίγο πριν τις Πανελλαδικές 2016!

Ξήλωσαν την εξεταστική επιτροπή λίγο πριν τις Πανελλαδικές 2016!

Σε κίνδυνο τίθεται η ομαλή ολοκλήρωση της δύσκολης διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις οποίες θα συμμετάσχουν 103.402 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας «ξήλωσε» την πλειονότητα των μελών της περυσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), σε μια πρωτόγνωρη κίνηση. Για το θέμα των Πανελλαδικών, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκλήθη για σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ο ομότιμος πανεπιστημιακός Γιώργος Δάσσιος, προέδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, η οποία αναμένεται να υποβαθμιστεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρότι επιλέγεται από τη Βουλή.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες 2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Διεμήνυσαν στον Γ. Δάσσιο ότι ο ρόλος του θα είναι ο μικρότερος δυνατός», ανέφερε στην «Καθημερινής» γνώστης της κατάστασης.

Ο ΕΟΕ είναι εποπτεύων οργανισμός των εξετάσεων, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Δάσσιος έχει σημαντική εμπειρία (από διάφορες θέσεις) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και είχε διατηρηθεί στην ίδια θέση πέρυσι από το υπουργικό δίδυμο Αριστείδη Μπαλτά - Τάσου Κουράκη. Ειδικότερα, η ΚΕΕ επιλέγεται κάθε χρόνο. Οι πρώτες ενδείξεις των προθέσεων ανανέωσής της υπήρξαν στις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε, έμπειρα μέλη της περυσινής ΚΕΕ είχαν κάνει διερευνητικές ερωτήσεις για τις προθέσεις της νέας (σε σχέση με τις Πανελλαδικές του 2015) ηγεσίας του υπουργείου ως προς τη στελέχωση της φετινής ΚΕΕ και τη δική τους θέση σε αυτήν. Ωστόσο, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές, στο πλαίσιο μιας ανανέωσης της Επιτροπής την οποία η πολιτική ηγεσία έκρινε απαραίτητη. Απόφαση θεμιτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το «ξήλωμα» της παλιάς ΚΕΕ είναι σχεδόν πλήρες, τακτική που δεν υιοθετείται, καθώς η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ιδιαίτερα σύνθετη και απαιτείται η εμπειρία των παλιών μελών, που μπορεί να σώσει από λάθη. Πόσο μάλλον που φέτος οι εξετάσεις είναι διπλές (άρα και η επιλογή θεμάτων), αφού υπάρχουν οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται με το προηγούμενο σύστημα των έξι μαθημάτων και εκείνοι με το νέο (των 4+1 μαθημάτων).

«Βασικός στόχος, που διατρέχει όλη τη διαδικασία οργάνωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είναι ένας: η διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας. Η ριζική αλλαγή της ΚΕΕ εγκυμονεί κινδύνους», ανέφερε στην «Καθημερινή» στέλεχος του υπουργείου.

Περισσότερα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις στην κατηγορία Πανελλήνιες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr