Μηχανογραφικό 2022: Η λίστα με τα 94 Τμήματα από τα οποία δεν μπορείτε να πάρετε μετεγγραφή

Μηχανογραφικό 2022: Η λίστα με τα 94 Τμήματα από τα οποία δεν μπορείτε να πάρετε μετεγγραφή

Μηχανογραφικό 2022: Ποια είναι τα 94 μη αντίστοιχα Τμήματα. Καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΙΕΚ της χώρας, τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τις αντιστοιχίες των Τμημάτων ΑΕΙ (η μελέτη η οποία θεωρείται απαραίτητη για τις μετεγγραφές που ξεκινούν αρχές του ακαδ. έτος) σύμφωνα με την νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει μεγάλη σημασία, οι υποψήφιοι να είναι ενήμεροι τόσο τα Τμήματα προς και από τα οποία μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή, αλλά κυρίως τα 94 Τμήματα από τα οποία, εφόσον εισαχθούν, δε θα μπορούν κατόπιν να ζητήσουν μετεγγραφή καθώς είναι μη αντίστοιχα (δεν έχουν αντιστοίχηση με άλλα Τμήματα).


Η αντιστοιχία καθορίστηκε για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Αναλυτικότερα μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τα αντίστοιχα και μή τμήματα Πανεπιστημίων (ΑΕΙ), από τα οποία δηλαδή είναι δυνατή ή όχι η μετεγγραφή εφόσον κάποιος εισαχθεί εκεί. 

Αντίστοιχα Τμήματα

Μη αντίστοιχα Τμήματα

Για την Απόφαση ελήφθη υπόψη και η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, που ελήφθη στην υπ’ αρ. 36/8-7-2022 συνεδρίαση του και διαβιβάστηκε στο ΥΠΑΙΘ, με το, υπό στοιχεία 28132 EJ/8-7-2022 έγγραφο του Προέδρου της Αρχής, με την οποία διατυπώθηκε η γνώμη της ΕΘΑΑΕ για τις αντιστοιχίες των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν ότι βασική προϋπόθεση για τη μετεγγραφή φοιτητή στις κατηγορίες μετεγγραφής με οικονομικά/κοινωνικά κριτήρια και αδελφών φοιτητών, είναι η συγκέντρωση των μορίων της βάσης μετεγγραφής του Τμήματος στο οποίο αιτείται τη μετεγγραφή ο φοιτητής. Αν θέλετε να μελετήσετε την εγκύκλιο του ακαδ. έτους 2021-2022 όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα κριτήρια, όλες τις προϋποθέσεις και την διαδικασία που ακολουθήθηκε έτσι ώστε να έχετε μια ιδέα για τις μετεγγραφές του νέου ακαδ. έτος 2022-2023 πατήστε εδώ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Μηχανογραφικό 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr