Αποτελέσματα Πανελληνίων στο κινητό: Έως την Παρασκευή η εγγραφή στην εφαρμογή

Αποτελέσματα Πανελληνίων στο κινητό: Έως την Παρασκευή η εγγραφή στην εφαρμογή

Πανελλήνιες Αποτελέσματα 2022: Έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αποστολή των αποτελεσμάτων πανελληνίων 2022 μέσω SMS στους υποψηφίους.

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Μετά την ανάρτηση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, τα «Φοιτητικά Νέα» θα συνεχίσουν την αρθρογραφία για τα επόμενα στάδια που θα ακολουθηθούν (ανακοίνωση αποτελεσμάτων, αποτελέσματα ελάχιστης βάσης εισαγωγής, αποτελέσματα βάσεων, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την έναρξη και την διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, εκτιμήσεις βάσεων, έκδοση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, εγγραφές πρωτοετών κτλ). Συντονιστείτε ακόμη στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και στο facebook.


Πρώτοι Των Πρώτων: Αν συγκεντρώσεις ή γνωρίζεις κάποιον που την ημέρα των αποτελεσμάτων θα έχει συγκεντρώσει υψηλά μόρια και θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022 μπορείς να έρθεις σε επαφή με τα «Φοιτητικά Νέα» στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη από την, Παρασκευή 17 Ιουνίου και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2022 και για τα Στατιστικά Στοιχεία των Πανελλαδικών 2022 των φετινών βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ όπου ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους  χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους. Την ίδια ημέρα τα «Φοιτητικά Νέα» μέσα από την αρχική σελίδα foititikanea.gr θα αναρτήσουν τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΕΠΙΣΗΜΟ / Βγαίνουν οι βαθμοί των Πανελληνίων 2022 (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις:

Τι είναι και σε ποιούς απευθύνεται η νέα υπηρεσία;

Η υπηρεσία «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Ενημέρωση μέσω Κινητού Τηλεφώνου» αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο ενημέρωσης των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τόσο για τη βαθμολογία τους όσο και τη Σχολή/Τμήμα Επιτυχίας τους μέσω γραπτού μηνύματος SMS.

Απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022. Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι θα μπορούν να λάβουν μήνυμα SMS με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, δηλαδή:

  1. Στα τέσσερα (4) μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με την ένδειξη του επιστημονικού τους πεδίου αν πρόκειται για υποψηφίους ΓΕΛ ή ανά τομέα/ ειδικότητα αν πρόκειται για υποψηφίους ΕΠΑΛ.
  2. Τις βαθμολογικές επιδόσεις σε όσα ειδικά μαθήματα συμμετείχαν.
  3. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους σε πρακτικές δοκιμασίες.
  4. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους στην εξέταση των μαδημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Στην επόμενη φάση με ξεχωριστό μήνυμα θα ενημερωθούν για τη Σχολή Επιτυχίας τους.

Τι απαιτείται για την εγγραφή;

Η εγγραφή γίνεται από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ smsresults.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο. Η υπηρεσία έχει προστεθεί και στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr στην ενότητα Εκπαίδευση.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τις 17 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουνίου 2022. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022.

Συγκεκριμένα απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια ο υποψήφιος θα μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του ή να τον τροποποιήσει.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που λαμβάνεται στο κινητό που δηλώνεται κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Αν έγινε καταχώριση λανθασμένου αριθμού, μπορώ να τον αλλάξω;

Αν έγινε καταχώριση λανθασμένου αριθμού, ο υποψήφιος μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία και να δηλώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στην εφαρμογή έως 2 φορές.

Πώς αλλιώς μπορώ να ενημερωθώ για τα αποτελέσματα;

Η νέα υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ στη διεύθυνση: results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr