Πανελλήνιες 2022: Μείωση εισακτέων κατά 9 χιλιάδες

Πανελλήνιες 2022: Μείωση εισακτέων κατά 9.021

Πανελλήνιες 2022: Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε μια μεγάλη μείωση, σε σχέση με τις περασμένες χρονιές, καθώς σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα ο αριθμός των εισακτέων μειώνεται κατά 9.021.

Οι θέσεις ωστόσο αυξάνονται σε περιφερειακά Ιδρύματα, τα Τμήματα Μαθηματικών θα δουν λιγότερους εισακτέους φέτος σε σχέση με πέρυσι ενώ οι σχολές Πληροφορικής όπως και οι Νομικές θα κινηθούν στο ίδιο επίπεδο.


Πιο αναλυτικά, ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος), από 77.415 πέρσι, δηλαδή 9.021 θέσεις λιγότερες από πέρσι.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των υποψηφίων που εισήχθησαν το 2021 σε ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΕΑ ανερχόταν σε 60.070 (σ.σ. περίπου 20.000 κενές θέσεις).

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας στόχος ήταν η στήριξη σπουδών σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και με μέριμνα για τις ακριτικές περιοχές (πχ. το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχουν μεγαλύτερο μερίδιο εκεί όπου αυξήθηκαν οι θέσεις) και η σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με γεωγραφικούς αναπτυξιακούς στόχους για τμήματα με σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ 2022-2023


SOS: Τα «Φοιτητικά Νέα», το μέσο ενημέρωσης που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο σε καθημερινή βάση, ως "Υποψήφιος Φοιτητής", για την ενημέρωση σου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, σε ενημερώνουν από τώρα, πως και φέτος, μετά την εξέταση κάθε μαθήματος, θα δημοσιεύουν στην αρχική σελίδα foititikanea.gr και μέσα από την κατηγορία των Πανελληνίων 2022 τα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε άμεσο χρόνο μαζί με τις προτεινόμενες απαντήσεις των θεμάτων και σχετικά σχόλια. Μείνετε Συντονισμένοι!


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr