Λιμενικές Σχολές 2022 / Οι οδηγίες και το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων

Λιμενικές Σχολές 2022 / Οι οδηγίες και το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων

Πανελλήνιες 2022: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο το αναλυτικό Πρόγραμμα των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) και τις Οδηγίες προς τους Υποψήφιους του διαγωνισμού επιλογής στις Σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακαδημαϊκού έτους 2022 - 2023.

Οι αναλυτικές οδηγίες:


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΧΟΛΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΔΕΚΤΟΥΣ ΓΙΑ Π.Κ.Ε. ΕΤΟΥΣ 2022

1. Στον αναρτημένο Πίνακα Δεκτών Υποψηφίων για συμμετοχή στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (Π.Κ.Ε.), αναγράφεται για κάθε υποψήφιο/α η Ομάδα (101 έως και 1802) στην οποία ανήκει.

Για κάθε Ομάδα, οι ΠΚΕ Θα διαρκέσουν τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες.

2. Οι υποψήφιοι/ες οφείλουν να προσέλθουν στην ορισθείσα για την Ομάδα τους, ημερομηνία και ώρα, στην τοποθεσία που αναγράφεται στο αναρτημένο «Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων υποψηφίων Σχολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έτους 2022 (ΠΙΝΑΚΕΣ Α"(ΟΜΑΔΕΣ 101-802) - Β" (ΟΜΑΔΕΣ 901- 1502) — Γ" (ΟΜΑΔΕΣ 1601- 1802)]», φέροντας καθημερινά μαζί τους:

• Το Δελτίο ταυτότητάς τους.

• Φωτοαντίγραφο της Αίτησης — Δήλωσης συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 ή βεβαίωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2020 ή 2021, εφόσον δεν τους έχει χορηγηθεί Δελτίο ταυτότητας υποψηφίου/ας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

• Προστατευτική μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για την πρόληψη μετάδοσης και διασποράς του COVID-19.

• Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου ή PCR COVID-19 test, που Θα έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες πριν την 1η ημέρα παρουσίασής τους.

3. Επιπρόσθετα, κατά την 1η ημέρα των Υγειονομικών εξετάσεων οι υποψήφιοι/ες Θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να έχουν μαζί τους:

(Α) 'Ολες τις απαιτούμενες Εργαστηριακές Εξετάσεις — Γνωματεύσεις, οι οποίες διενεργούνται με μέριμνα του/της ίδιου/ας του/της υποψήφιου/ας, επισυναπτόμενες στο «Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης Υποψηφίου/ας» (Έντυπο -1-) της οικείας Προκήρυξης, το οποίο και Θα πρέπει να είναι ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ και ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ από τον κατά περίπτωση αρμόδιο ιατρό.

(Β) Τα διορθωτικά γυαλιά οράσεώς τους (εφόσον φέρουν) και να μην φοράνε φακούς επαφής.

4. Στις Αθλητικές Δοκιμασίες οι υποψήφιοι/ες να φέρουν αθλητική περιβολή (αιθλητικά ρούχα και παπούτσια), νερό και στυλό.

5. Για τις Ψυχομετρικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι/ες να είναι εφοδιασμένοι με γραφικά είδη (μολύβι, μπλε στυλό, γομολάστιχα, ξύστρα).

6. Οι υποψήφιοι/ες που δεν κρίνονται ικανοί/ες σε κάποια από τις ΠΚΕ, δεν συνεχίζουν την εξέτασή τους στις υπόλοιπες. Τα αποτελέσματα ανά διαδικασία και οι υποψήφιοι/ες που καλούνται να συμμετάσχουν στην επόμενη διαδικασία, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ (Ακτή Βασιλειάδη — Πύλες Ε1- Ε2, Πειραιάς).

7. Τονίζεται ότι, για την αποφυγή συγχρωτισμού και την ομαλή διεξαγωγή των ΠΚΕ, Θα τηρηθεί αυστηρά το Πρόγραμμα. Υποψήφιοι/ες που δεν θα παρουσιασθούν σύμφωνα με το Πρόγραμμα [με την επιφύλαξη των ισχυουσών διατάξεων περί προσκόμισης βεβαίωσης Ικανότητας (Καταλληλότητας) ή από Στρατιωτική Σχολή ή από την Ελληνική Αστυνομία ή από το Πυροσβεστικό Σώμα (βλ. και παρ. 8 του παρόντος), ή θα διακόψουν σε οποιοδήποτε στάδιο των προκαταρκτικών εξετάσεων ή δεν θα κριθούν ικανοί/ες, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για τις Σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και Θεωρείται ότι δεν τις έχουν δηλώσει.

Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου/ας αποκλείεται, πλην της περιπτώσεως ύπαρξης αποδεδειγμένης ανωτέρας βίας (δηλ. εξαιρετικής και έκτακτης περίπτωσης, προσκομίζοντας ανάλογη βεβαίωση ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο) και μόνο εντός του χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής των Π.Κ.Ε.

8. «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.»

(i) ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Οσοι/ες υποψήφιοι/ες υποβληθούν στη δοκιμασία των Προκαταρκτικών Εξετάσεων, είτε των Σχολών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Σχολών Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), είτε της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε του Πυροσβεστικού Σώματος και κριθούν Ικανοί/ες σύμφωνα με τα κριτήρια του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εφόσον ακολούθως υποβάλουν τη σχετική Βεβαίωση Ικανότητας (Καταλληλότητας) που Θα λάβουν, από την αρμόδια Στρατιωτική Σχολή/ Εξεταστικό Κέντρο ή την ΕΛ.ΑΣ. ή το Π.Σ., αντίστοιχα, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., θεωρούνται αυτοδικαίως Ικανοί/ες και για τις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ως εκ τούτου, ΔΕΝ προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Στην ανωτέρω Βεβαίωση αναγράφονται τα στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου, ο κωδικός αριθμός του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αριθμός τηλεφώνου, το ανάστημα του/ης υποψηφίου/ας και ότι κρίθηκε ικανός/ή για το έτος 2022.

Η Βεβαίωση Ικανότητας υποβάλλεται στην ως άνω αναφερόμενη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας στην Επιτροπή παραλαβής και ελέγχου δικαιολογητικών, με μέριμνα και ευθύνη του ίδιου του υποψηφίου.

Προσοχή: Η λήψη της Βεβαίωσης Ικανότητας θα επιβεβαιώνεται με την αποστολή, εντός μίας (1) εργάσιμης ημέρας, απαντητικού e-mαil από την αρμόδια Επιτροπή, στο οποίο και Θα επισυνάπτεται το αποδεικτικό παραλαβής/υποβολής της. Εάν υποψήφιος δεν λάβει κατά τα προαναφερόμενα ηλεκτρονικά το αποδεικτικό παραλαβής, δεν διασφαλίζεται η λήψη της Βεβαίωσης Ικανότητάς του και οφείλει εκ νέου και έγκαιρα να υποβάλει αυτήν.

(ii) ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Οι βεβαιώσεις υποβάλλονται μέσα στο χρόνο διενέργειας των προκαταρκτικών Εξετάσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Σε περίπτωση που οι προκαταρκτικές εξετάσεις των λοιπών φορέων (Στρατιωτικές Σχολές, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα) διενεργούνται σε μεταγενέστερο χρόνο, η σχετική βεβαίωση υποβάλλεται το αργότερο την μεθεπόμενη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας στη Στρατιωτική Σχολή ή την Ελληνική Αστυνομία ή το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου ο/η υποψήφιος/α να Θεωρηθεί ΙΚΑΝΟΣ/Η και για τις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υποψήφιοι/ες που κρίθηκαν ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ για τις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις αρμόδιες Επιτροπές των προκαταρκτικών διαδικασιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση έτερου φορέα (Στρατιωτικές Σχολές, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα) ενώ σε περίπτωση προσκόμισης δεν Θα γίνονται αποδεκτές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΚΕ

 









Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr