Μηχανογραφικό 2022 (ΣΟΣ): Τι αλλάζει

Μηχανογραφικό 2022 (ΣΟΣ): Τι αλλάζει!

Πανελλήνιες 2022: Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «προβλέπεται ότι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο 2022 πρώτης φάσης, όπως πέρυσι, δηλαδή όχι και 2ο».

Πρόκειται για την δεύτερη φάση του εξεταστικού συστήματος του υπουργείου Παιδείας που επρόκειτο να εφαρμοστεί το καλοκαίρι, το οποίο προέβλεπε συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τα ΑΕΙ σε δυο φάσεις.


Το καλοκαίρι κατ επέκταση θα ισχύσει το εξεταστικό σύστημα που εφαρμόστηκε και πέρυσι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής χωρίς καμία αλλαγή.

Τι ήταν το δεύτερο Μηχανογραφικό

Μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων, οι υποψήφιοι που δεν έχουν εισαχθεί σε καμία από τις επιλογές που έχουν δηλώσει για εισαγωγή στα ΑΕΙ, μπορούν να συμπληρώσουν εκ νέου μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίου (μηχανογραφικό δελτίο δεύτερης φάσης), επιλέγοντας χωρίς περιορισμό επιλογών, όσες σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις επιθυμούν από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχουν πρόσβαση με βάση την Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών, αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και τη βαθμολογική τους επίδοση. 

Στη διαδικασία αυτή οι υποψήφιοι διεκδικούν τις θέσεις των οικείων σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, οι οποίες δεν πληρώθηκαν κατά τη διαδικασία του πρώτου Μηχανογραφικού.

Μηχανογραφικό ΙΕΚ

Το Μηχανογραφικό 2022 για την εισαγωγή σε μια από τις ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ παραμένει και θα το συμπληρώσουν όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτά το επόμενο σπουδαστικό έτος.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr