Υποψήφιοι Εσπερινών Λυκείων συνεχίζουν τον δικαστικό τους αγώνα για την ΕΒΕ - "Οι 624 επιτυχόντες το 2019 έγιναν 83 το 2021"

Υποψήφιοι Εσπερινών Λυκείων συνεχίζουν τον δικαστικό τους αγώνα για την ΕΒΕ - "Οι 624 επιτυχόντες το 2019 έγιναν 83 επιτυχόντες το 2021"

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει με ανοιχτή επιστολή τους στα «Φοιτητικά Νέα» το Συντονιστικό των Εσπερινών Λυκείων Ελλάδος:

"Ανακοινωθήκαν στις 29/08/2021 οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας, με την εφαρμογή της Ενιαίας Βάσης Εισαγωγής. Όπως ήταν αναμενόμενο φάνηκε ότι οι μαθητές των εσπερινών αποκλείστηκαν ουσιαστικά, από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. 


Οι 624 επιτυχόντες από τα εσπερινά ΓΕΛ το 2019, ΕΓΙΝΑΝ 83 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟ 2021. 

Από την αρχή που ανακοινώθηκε η <φιλελεύθερη> μεταρρύθμιση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η εφαρμογή της ενιαίας Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε), είχαμε αγωνισθεί για να εξαιρεθούν από αυτήν οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ, ακριβώς όπως εξαιρούνται οι μουσουλμάνοι Έλληνες μαθητές και τα παιδιά των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Ήρθαμε  σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, αλλά μας είπαν ψέματα…

Μας είπαν ψέματα, όταν με φτηνές δικαιολογίες δεν μας έκλειναν ραντεβού για μία κατ' ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό.

Μας είπαν ψέματα όταν μας έλεγαν ότι δεν καταργήθηκε το 1%  επιπλέον θέσεις εισακτέων, οι οποίες προορίζεται  αποκλειστικά για τους μαθητές των Εσπερινών ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ, (καταργείται από μόνο του στην πράξη)

Μας είπαν ψέματα ότι θα μας απαντήσουν , σε σχέση με τα υπομνήματα μας, αλλά ποτέ δεν μπήκαν στο <κόπο> να ασχοληθούν μαζί μας.

Στα ψέματά τους, λοιπόν, θα απαντήσουμε με αγώνα. 

Συνεχίζουμε τον δικαστικό μας αγώνα με την προσφυγή μας στο Σ.Τ.Ε, καθώς και με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, επειδή η Δωρεάν Δημόσια Παιδεία δεν είναι και δεν μπορούμε να την αφήσουμε να γίνει μόνο για τους λίγους."

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ για την προσφυγή των Υποψηφίων των Πανελλαδικών στο ΣΤΕ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr