Μηχανογραφικό 5%: Οδηγίες Συμπλήρωσης του Μ.Δ.

Οδηγίες Συμπλήρωσης του Μ.Δ.

Μηχανογραφικό 2021: Μέσα από το παρόν άρθρο του «Φοιτητικά Νέα» θα δείτε τις Οδηγίες Συμπλήρωσης-Υποβολής του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2021 - 2022 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.


Με την ανάγνωση των ΟΔΗΓΙΩΝ που παρατίθενται παρακάτω μπορείτε να δείτε τις Οδηγίες Χρήσης της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Υποβολής του Μ.Δ. (πατώντας εδώ).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α΄ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 5% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Το παρόν έντυπο που έχεις στα χέρια σου είναι σχέδιο και προορίζεται μόνο ως βοηθητικό εργαλείο του Μηχανογραφικού Δελτίου που θα υποβάλεις ηλεκτρονικά για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις. Η διεξοδική μελέτη του και η σωστή χρησιμοποίησή του θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με το ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο ώστε κατά την υποβολή του να μην κάνεις λάθος στις επιλογές σου.

  • Στην πρώτη σελίδα αναγράφονται τα ατομικά σου στοιχεία και στοιχεία σχετικά με την ειδική κατηγορία, με την οποία είσαι υποψήφιος.
  • Στις επόμενες σελίδες αναφέρονται ταξινομημένες κατά ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλες οι Σχολές και τα Τμήματα, στα οποία μπορείς να διεκδικήσεις την εισαγωγή σου, ανάλογα και με το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχεις αποφοιτήσει.
  • Όταν διαπιστώσεις ότι είσαι προετοιμασμένος, χρησιμοποιείς την ηλεκτρονική εφαρμογή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποβάλεις ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό σου.

Πρέπει να ξέρεις επίσης ότι:

α) Τα Τμήματα και οι Σχολές είναι ταξινομημένες ανά Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, από τα οποία μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου. Δεν εισάγεσαι σε Σχολή για την οποία δεν δήλωσες προτίμηση. Αν εισάγεσαι σε περισσότερες από μια Σχολές από αυτές που έχεις δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθείς σε αυτή που έχεις δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση. Η σειρά των προτιμήσεών σου πρέπει να εκφράζει την πραγματική σου επιθυμία, δηλαδή πρώτα να δηλώνεις τη σχολή που πραγματικά επιθυμείς να εισαχθείς, άσχετα από το βαθμό σου, και μετά τις λοιπές.

β) Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν προγενέστερη σειρά προτίμησης και σε περίπτωση ίδιας προτίμησης για το συγκεκριμένο τμήμα προηγούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία με βάση το έτος γέννησής τους. Αν ταυτίζεται και το έτος γέννησης, εισάγονται όλοι ως υπεράριθμοι. Είναι ευνόητο ότι πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα, ώστε η αρίθμηση των προτιμήσεών σου να είναι συνεχόμενη ξεκινώντας από τον αριθμό 1. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησής σου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να δηλώσεις Σχολή στην οποία είσαι ήδη σπουδαστής από προηγούμενο έτος.

γ) Επισημαίνεται ότι πρέπει να ολοκληρώσεις την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου μέσα στην προκαθορισμένη προθεσμία (3 14 Σεπτεμβρίου 2021) που καθορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και ανακοινώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δεν γίνεται δεκτό κανένα Μηχανογραφικό Δελτίο. Πριν την οριστική ηλεκτρονική υποβολή, πρέπει να ελέγξεις ότι τα στοιχεία σου και οι επιλογές σου καταχωρίστηκαν ορθά και μετά να εκτυπώσεις, να υπογράψεις το Μηχανογραφικό Δελτίο και την υπεύθυνη δήλωση και μαζί με τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά να τα αποστείλεις ως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (courier), προς: «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (ΤΜΗΜΑ Β΄ γρ. 0090, με την ένδειξη: για την επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2021) Αν. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15122, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα».

Καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης είναι η 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Μετά την υποβολή του, το Μηχανογραφικό Δελτίο ούτε διορθώνεται ούτε αλλάζει ούτε αντικαθίσταται ως προς τις προτιμήσεις των σχολών και τη σειρά αυτών.

Β΄ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ-ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Ο υποψήφιος από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/

εισέρχεται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις 2021. Ο υποψήφιος οφείλει να μελετήσει το «Εγχειρίδιο χρήσης» της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο «Οδηγίες Χρήσης» στο μενού της ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να συμπληρώσει σωστά το Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Επισημαίνουμε ότι ο κάθε υποψήφιος πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει στην ηλεκτρονική εφαρμογή την «Εγγραφή Υποψηφίου» συμπληρώνοντας τα προσωπικά του στοιχεία και ένα ενεργό προσωπικό του e-mail, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει «Είσοδος Υποψηφίου» και να προχωρήσει στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού του Δελτίου.

Στη συνέχεια, προχωράει βήμα – βήμα στη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού του συμπληρώνοντας τα ατομικά του στοιχεία, το είδος και το βαθμό του τίτλου απόλυσης, δηλώνει ότι ανήκει στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις και στη συνέχεια επιλέγει τις προτιμήσεις του από τις σχολές και τα τμήματα που του εμφανίζονται.

 Πριν προχωρήσει στην ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ, ο υποψήφιος μπορεί να κάνει προσωρινή αποθήκευση ώστε να ελέγξει τόσο τα στοιχεία που συμπλήρωσε όσο και τις επιλογές του. Μετά την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ, δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στο Μηχανογραφικό του Δελτίο. Όταν επιλέξει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ, αυτόματα, εμφανίζονται δύο (2) pdf αρχεία: το Μηχανογραφικό δελτίο και η προσυμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση, τα οποία πρέπει να ανοίξει και να εκτυπώσει. Και τα δύο (2) αυτά έντυπα πρέπει να τα υπογράψει ο υποψήφιος (το μηχανογραφικό δελτίο σε κάθε σελίδα) και να τα αποστείλει στην ανωτέρω Διεύθυνση του Υπουργείου μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Γ΄ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Τα δικαιολογητικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι μαζί με το υπογεγραμμένο Μηχανογραφικό και την υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση είναι τα εξής:

α) Φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης από Λύκειο ή αντίστοιχο σχολείο της ημεδαπής (Απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο ΤΕΕ Β΄ κύκλου σπουδών ή ΤΕΛ ή ΕΠΛ) ή της αλλοδαπής.

Σε περίπτωση που ο τίτλος προέρχεται από ξένο σχολείο, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει επιπλέον έγγραφα που αναφέρονται στην σχετική εγκύκλιο, η οποία είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική εφαρμογή.

β) Φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια Επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου ή το ΚΕΣΥ μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017 (Φ.151/193255/Α5/9-11-2017).

γ) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

δ) Σε περίπτωση υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου, από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει ο υποψήφιος αποτελεί και το μοναδικό κριτήριο για τη δυνατότητά του να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων αρμοδιότητας της ΥΠΑΙΘ της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193, τ.Α, 17-09-2013) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

α) Οι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου, απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄), απολυτηρίου Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ) και απολυτηρίου Τεχνικού Λυκείου (ΤΕΛ) (δέσμες), μπορούν να δηλώσουν όλα τα τμήματα του μηχανογραφικού (δηλαδή Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ).

Β) Οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, πτυχίου Τεχνικού Λυκείου (ΤΕΛ), πτυχίου Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ), απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Α΄) και

απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου του Ν. 4186/2013 ή του Ν.4386/2016 ή του Ν.4547/2018, μπορούν να δηλώσουν τις ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ και τα τμήματα Πανεπιστημίων της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193, τ.Α, 17- 09-2013) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει.

Δ΄ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

  1. Για την εγγραφή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να προσκομίζουν επιπλέον βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία θα φέρει σφραγίδα Διευθυντού, είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι «ο υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει στο σύνολο του προγράμματος σπουδών του ΤΕΦΑΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του απαιτεί έντονη σωματική άσκηση».
  2. Ο υποψήφιος που δηλώνει τμήματα Λογοθεραπείας, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν παρουσιάζει κώφωση-βαρηκοΐα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπάθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου – άρθρωσης ή παθολογική φωνή. Όσοι εισάγονται στα τμήματα αυτά, υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις με ευθύνη του τμήματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσιάζει μια από τις παραπάνω παθήσεις, διαγράφεται από το τμήμα αυτό.
  3. Για τα Προγράμματα Σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι. Ειδικά δε στα Προγράμματα Ιερατικών Σπουδών δεκτοί γίνονται μόνο άρρενες υποψήφιοι.
  4. Ο υποψήφιος που δηλώνει κάποιο από τα Τµήµατα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, πρέπει να διαθέτει υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, καθώς και επάρκεια μουσικοθεωρητικών γνώσεων.

Ε΄ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Υπάρχουν Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που το γνωστικό τους αντικείμενο απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ή δεξιότητες και για την εισαγωγή σε αυτές οι υπόλοιποι υποψήφιοι με τις πανελλαδικές εξετάσεις εξετάζονται σε αντίστοιχα ειδικά μαθήματα. ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ είναι:

α) Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ / Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ/Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. / Τουριστικών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. / Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Παν/μίου Αιγαίου / Τουρισμού του Ιονίου Παν/μίου «Αγγλικά».

β) Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ / Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ

«Γαλλικά».

γ) Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ / Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ «Γερμανικά».

δ) Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ / Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ

«Ιταλικά».

ε) Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ «Ισπανικά».

στ) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. / Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ. / Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Παν/μίου / Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Παν/μίου / Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ / Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ / Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας / Διοίκησης Τουρισμού του ΠΑ.Δ.Α. / Διοίκησης Τουρισμού του Παν/μίου Πατρών / Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης ένα από: «Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Ιταλικά».

ζ) Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου δύο από:

«Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά».

η) Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ / Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ στα δύο ειδικά μαθήματα

«Αρμονία» και «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».

θ) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΑΠΘ και των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Πατρών, Δημοκρίτειου Θράκης και Ιωαννίνων / Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΠΑ.Δ.Α. / Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑ.Δ.Α. / Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑ.Δ.Α. / Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στα δύο ειδικά μαθήματα «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο».

ια) Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων στα μαθήματα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση».

Οι υποψήφιοι με το 5% για τα παραπάνω τμήματα δεν θα εξεταστούν μεν σε ειδικό μάθημα, αλλά η επαρκής γνώση των αντίστοιχων ειδικών μαθημάτων, όπως περιγράφονται ανωτέρω, συνιστά υποχρέωση των υποψηφίων για την επιτυχή παρακολούθηση και ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών των τμημάτων αυτών. 

ΣΤ΄ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

Τα αποτελέσματα επιλογής ανακοινώνονται στο διαδίκτυο. Η εγγραφή στη σχολή επιτυχίας γίνεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και γνωστοποιείται από τα μέσα ενημέρωσης με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής. Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας και μετά από έλεγχο, ολοκληρώνεται ή όχι η εγγραφή τους.

Με την προσυμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση που θα εκτυπώσεις, υπογράψεις και αποστείλεις στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με το Μηχανογραφικό και τα άλλα δικαιολογητικά, δηλώνεις υπεύθυνα ότι:

    1. Οι αριθμητικές ενδείξεις που έγραψα δεξιά από τις Σχολές ή Τμήματα της προτίμησής μου φανερώνουν τη σειρά προτίμησής μου για την εισαγωγή μου σε κάθε μια από αυτές.
    2. Δεν επιθυμώ την εισαγωγή μου σε όσες Σχολές ή Τμήματα δεν έχω δεξιά από αυτές ένδειξη προτίμησης.
    3. Δεν έχω δηλώσει προτίμηση για Σχολή ή Τμήμα στην οποία είμαι ήδη σπουδαστής.
    4. Δεν είμαι κάτοχος πτυχίου Σχολής ή Τμήματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο έχει αποκτηθεί μετά από εισαγωγή σε αυτό με την ειδική κατηγορία των σοβαρών παθήσεων.
    5. Βεβαιώνω την ακρίβεια των στοιχείων που συμπλήρωσα ηλεκτρονικά.
    6. Συνυπέβαλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως περιγράφονται στις οδηγίες - πληροφορίες.
    7. Έλαβα γνώση των οδηγιών και πληροφοριών και υπογράφω το παρόν.

Αφού διάβασες τις παραπάνω οδηγίες, μπορείς να συνεχίσεις στην ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού σου Δελτίου. Για την ηλεκτρονική υποβολή θα χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή στο σπίτι σου (με πρόσβαση στο διαδίκτυο) ή στο Λύκειό σου.

Η Εγκύκλιος για το Μηχανογραφικό (5%)

Το Μηχανογραφικό 2021 (5%) με τις Σχολές (Βοηθητικό Έντυπο)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr