Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Έως την Δευτέρα νομίζω θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Έως την Δευτέρα νομίζω θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις

Βάσεις Αποτελέσματα 2021: Προς το τέλος της οδεύει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής 2021 των υποψηφίων των Πανελλαδικών στα πανεπιστήμια.

Βγήκαν οι Βάσεις 2021 για κάθε Τμήμα/Σχολή - ΠΙΝΑΚΕΣ


Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν αύριο, Παρασκευή, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί μετάθεσής τους για τη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, οι ανακοινώσεις θα γίνουν έως τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος έχει τεθεί σε εφαρμογή και η αποστολή SMS προς τους υποψηφίους, όπως είχε γίνει και με τις βαθμολογίες.

Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν κατά 99% αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου (εκτός απροόπτου τη Δευτέρα) ανέφεραν πηγές του Υπουργείου Παιδείας σήμερα στα «Φοιτητικά Νέα». Για ότι νεότερο τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας ενημερώσουν σχετικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

Δημοσιογράφος: Το πρώτο έχει να κάνει με τις βάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι.. Καταλαβαίνετε την αγωνία των οικογενειών και των υποψηφίων. Εάν έχετε να μας δώσετε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Εννοώ συγκεκριμένη ημέρα Παρασκευή ή Δευτέρα. Κι επειδή αναφέρομαι στην Παιδεία, θέλω να σας πω ότι υπάρχουν φωνές για τα rapid test στους φοιτητές. Μήπως πρέπει να το ξαναδείτε ή, ίσως, είναι στο τραπέζι να αλλάξετε τη στρατηγική σας στο συγκεκριμένο θέμα, κ. Εκπρόσωπε;

Κυβ. Εκπρόσωπος: Σε ό,τι αφορά τις βάσεις εισαγωγής, νομίζω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν, για να βάλουν ένα τέλος στην αγωνία των μαθητών, κυρίως, και των οικογενειών τους και να σηματοδοτήσουν την αφετηρία μιας νέας εποχής στη ζωή τους. Από εκεί και πέρα, το πρώτο που έχω να πω σ’ αυτό, σε σχέση με τους φοιτητές, είναι ότι το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει. Είναι εκεί το εμβόλιο για να ησυχάσει το κεφάλι τους από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο και απειλής της υγείας τους, αλλά και ενδεχόμενων περιορισμών σε ένα σωρό δραστηριότητες, που ειδικά οι φοιτητές θα περάσουν μοναδικά τα χρόνια που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο και ακαδημαϊκά και κοινωνικά. Συνεπώς, αντί να συζητάμε οτιδήποτε άλλο, το εμβόλιο είναι εκεί. Τρέξτε παιδιά, να αξιοποιήσετε αυτό το εργαλείο της επιστήμης. Όλα τα υπόλοιπα είναι μετά.

Συντονιστείτε στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων www.foititikanea.gr θα σας παρουσιάσουμε τους αναλυτικούς πίνακες με τις Βάσεις Εισαγωγής των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση και τους πίνακες με τα Συγκριτικά των βάσεων. Ακολούθως, μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2021 τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάζουν καθημερινά τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσετε για την εγγραφή σας στο Πανεπιστήμιο και για την ομαλή μετάβασή σας στην πόλη που θα φοιτήσετε. Την ενημερωτική σελίδα των υποψηφίων Πρωτοετών Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr