Εκτιμήσεις Βάσεων 2021 για κάθε Τμήμα από τον Στράτο Στρατηγάκη

Εκτιμήσεις Βάσεων 2021 για κάθε Τμήμα από τον Στράτο Στρατηγάκη

Εκτιμήσεις Βάσεων 2021: Τα «Φοιτητικά Νέα» παρουσιάζουν τις Εκτιμήσεις των Βάσεων 2021 για 450 Τμήματα με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού – αναλυτή Στράτου Στρατηγάκη.

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 προκειμένου να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.


Την πρόβλεψή του για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές κάνει ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Στρατηγάκη, η βάση για τη Νομική Αθήνας θα ανέβει 90 μόρια σε σχέση με το 2020. Η αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να σημειώσει άνοδο 25 μορίων, ενώ αντίθετη πορεία και πτώση 40 μορίων ακολουθεί η Νομική Κομοτηνής.

Όσον αφορά στις σχολές Ψυχολογίας, άνοδο 25 μορίων φαίνεται πώς θα έχει το τμήμα Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ και μείωση 50 μορίων η αντίστοιχη σχολή στη Φλώρινα. Μεγάλη πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι παιδαγωγικές σχολές. Συγκεκριμένα, για τη Φιλολογία Αθήνών ο κ. Στρατηγάκης προβλέπει πτώση 600 μονάδων και μείωση 675 μονάδων στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο. Στα 9.000 μόρια δείχνει ότι θα διαμορφωθεί η βάση εισαγωγής στο τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

Ανοδικές τάσεις και μεγάλη αύξηση των μορίων σε ορισμένες σχολές του δεύτερου πεδίου προβλέπει ότι θα έχουμε ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη.

Εκτίναξη της βάσης εισαγωγής φαίνεται πώς θα έχουμε στα τμήματα Χημικών Μηχανικών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ άνοδος αναμένεται και στις σχολές Μαθηματικών και Φυσικής.

Ο μεγάλος συναγωνισμός των υποψηφίων και η καλή βαθμολογία δείχνει ότι ωθεί σε άνοδο και τις βάσεις στις Σχολές Ιατρικής σε όλη τη χώρα.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν την ανάλυση των εκτιμήσεων του Στράτου Στρατηγάκη:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Εκτιμήσεις των Βάσεων 2021

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr