Η Αργυρώ Χαριζώνα έφτασε τα 19.507 μόρια, χωρίς φροντιστήρια

Η Αργυρώ Χαριζώνα έφτασε τα 19.507 μόρια, χωρίς φροντιστήρια

Αριστούχοι Πανελληνίων 2021: Η Αργυρώ Χαριζώνα, αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, στην Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας 19.507 μόρια και μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα» την εμπειρία της με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τα όνειρά της για το μέλλον. 

Η Αργυρώ έχει ενδιαφέροντα σε πολλές κατευθύνσεις και, όπως μας αναφέρει, ασχολείται με το χορό, αγαπά τη ρητορεία και τα μαθηματικά, ενώ λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς σε αυτά τα πεδία. Παράλληλα, της αρέσει να οργανώνει εκδηλώσεις (εφόσον το επιτρέπει ο covid). Στόχος της είναι να κερδίζει μια θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς θεωρεί απαραίτητη την αναδιαμόρφωση των οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών.


Δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα» ότι το πεδίο των Οικονομικών, πάντοτε της κέντριζε το  ενδιαφέρον, ενώ τα δύο τελευταία έτη αποφάσισε τελικώς να σπουδάσει Χρηματοοικονομικά. Χωρίς, όμως, όπως μας τονίζει, να εγκαταλείψει τα υπόλοιπα ενδιαφέροντά της.

Η Αργυρώ πιστεύει ότι μέσα από αυτές τις σπουδές, σίγουρα θα αποκομίσει σημαντικές γνώσεις, αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον τρόπο σκέψης της για να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις μελλοντικές επαγγελματικές προκλήσεις που θα συναντήσει. Θεωρεί πως η σωστή διαχείριση του χρόνου στην εργασία και η οργάνωση, που θα αναπτύξει μέσα από τις σπουδές αυτές, θα διευκολύνουν την είσοδο και παραμονή της σε μια θέση για να προσφέρει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφιέρωσε, όπως λέει στα «Φοιτητικά Νέα» αρκετό χρόνο για μελέτη, τηρώντας ένα σωστό πρόγραμμα, χωρίς να παραλείπει να δίνει χρόνο για ανάπαυση και για τα ενδιαφέροντά της. Ώς εξαίρεση, η Αργυρώ δεν ακολούθησε την οδό των φροντιστηρίων ή των ιδιαίτερων μαθημάτων, γιατί, όπως μας αποκαλύπτει, οι καθηγητές της ήταν αρκετοί για να πλαισιώσουν όσο καλύτερα μπορούσαν την προσπάθειά της.  

Δεν παρέλειπε να κάνει βόλτες, γυμναστική, να ακούει μουσική, να διαβάζει εξωσχολικά βιβλία και να βλέπει σειρές. Πιστεύει ότι όλοι οι υποψήφιοι χρειάζονται προσωπικό χρόνο, και χρόνο με τους φίλους τους, για να αναπληρώνουν τις δυνάμεις τους. Όλα τα παραπάνω, όμως, με ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα για την πανδημία.

Η μνήμη και η καλή διατήρησή της, για την Αργυρώ, είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργείται από τα πολύ νεαρά χρόνια. Διάβαζε εξωσχολικά βιβλία, αλλά παρακολουθούσε και τις ειδήσεις. Φέτος, όταν ήρθε η ώρα, της ήταν πιο εύκολο να αξιοποιήσει την μνήμη της. Είχε, δε πάντα ήρεμη μουσική να συνοδεύει τη μελέτη της και πολύ νερό.

Για το τί περίμενε αφού έδωσε τις εξετάσεις, δηλώνει χαρακτηριστικά στα «Φοιτητικά Νέα»: «Ήξερα ότι είχα γράψει καλά, αλλά τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Έκπληξη, χαρά και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα, που κατέλαβαν τόσο εμένα όσο και τους γονείς μου. Την προσπάθειά μου, μάλιστα, θα τη χαρακτήριζα αποτελεσματική, αλλά και έξυπνη, γιατί εκτός από τις γνώσεις μου, αξιοποιούσα σε μεγάλο βαθμό την κριτική μου σκέψη στο διάβασμα και στις εξετάσεις έπειτα.»

Οι γονείς της έκλαιγαν από τη χαρά τους, όταν έμαθαν ότι έφτασε τα 19.507 μόρια, αλλά, κυρίως, χάρηκαν γιατί αμείφθηκε για την πολυετή προσπάθειά της. Αναγνωρίζει το γεγονός πως οι γονείς της ήταν δίπλα της όλη τη χρονιά, ακόμα και όταν δεν είχε πολύ καλή διάθεση. Πάντα, προσπαθούσαν να την εμψυχώνουν, και να της δείχνουν την αγάπη τους.

Η Αργυρώ, μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» συμβουλεύει τα υπόλοιπα παιδιά: «Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να μην φοβούνται και να αγωνίζονται γι’ αυτά. Θα υπάρξουν δυσκολίες και αποτυχίες, όμως πρέπει πάντα να βρίσκουν τη δύναμη να σηκωθούν και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.»

Η Αριστούχος Αργυρώ Χαριζώνα

Η επιτυχία της όπως λέει στα «Φοιτητικά Νέα» πιστεύει πως βασίζεται στο σχολείο της, στο διάβασμά της και στη στήριξη των φίλων και των συγγενών της. Οι καθηγητές της την στήριξαν σαν να ήταν παιδί τους, βοηθώντας την σε οποιοδήποτε πρόβλημα, ανεξάρτητα από την ώρα, παρά το γεγονός ότι αυτό συνέβαινε πίσω από μια οθόνη.

Για να πετύχει κανείς στο σχολείο, η Αργυρώ μας αναφέρει την άποψή της: «Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό για να πέτυχεις στο σχολείο, αλλά και γενικότερα σε οποιαδήποτε δοκιμασία στη ζωή σου, είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, ανεξάρτητα από την έκβαση της προσπάθειάς σου. Μόνο όταν έχεις πάθος για κάτι, και κατανοείς την αξία του, μπορείς να αγωνιστείς με όλο σου τον εαυτό.»

Ευχαριστούμε Αργυρώ για την υπέροχη συνέντευξη!

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2021 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr