ΟΕΦΕ: Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα των Νέων Ελληνικών (ΕΠΑΛ) 2021

ΟΕΦΕ: Σε καλά προετοιμασμένους μαθητές τα θέματα των Νέων Ελληνικών (ΕΠΑΛ) 2021

Θέματα Πανελληνίων 2021Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) σχολιάζει τα θέματα που «έπεσαν» στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (ΕΠΑΛ) πως απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Αναλυτικά αναφέρει:


«Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. κλήθηκαν σήμερα να απαντήσουν θέματα που αφορούσαν στην ενότητα του «Αθλητισμού», έννοια διδαγμένη κι επίκαιρη. Στο πρώτο μέρος, το μη λογοτεχνικό κείμενο ανήκει στον κειμενικό τύπο του άρθρου και δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες σε ημερήσια εφημερίδα. Στο δεύτερο μέρος, το λογοτεχνικό κείμενο είναι ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου.

»Τόσο στο μη λογοτεχνικό όσο και στο λογοτεχνικό μέρος, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα θεωρίας σχετικά με την πειθώ, τα σημεία στίξης, συνώνυμες λέξεις κι αφηγηματικούς τρόπους. Στην 3 η δραστηριότητα του μη λογοτεχνικού κειμένου -παραγωγή λόγου- ζητήθηκε να γράψουν άρθρο ενώ στην αντίστοιχη 3 η δραστηριότητα του λογοτεχνικού να χαρακτηρίσουν το ποιητικό υποκείμενο και να καταθέσουν την προσωπική τους άποψη.

»Συνολικά τα θέματα απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι έχουν ασκηθεί κατάλληλα κι αφομοιώσει τη θεωρία στο σύνολό της».

Απαντήσεις (Νέα Ελληνικά) ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2021

Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ Πανελληνίων 2021

Θέματα Νέα Ελληνικά (ΕΠΑΛ) Πανελλήνιες 2021 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr