Πανελλήνιες 2021: Ποιο Πανεπιστήμιο προσφέρει 40 υποτροφίες ύψους 10.000€ έκαστη σε περίπτωση εισδοχής

Πανελλαδικές 2021: Ποιο Πανεπιστήμιο προσφέρει 40 υποτροφίες ύψους 10.000 ευρώ έκαστη σε περίπτωση εισδοχής

Πανελλήνιες 2021Υποτροφία θα λάβουν οι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021, πρωτοετείς φοιτητές στα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) των οποίων τα μόρια εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεπερνούν τα 10.000.

Πρόκειται για ανταποδοτική υποτροφία για να σπουδάσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, με μοναδικό κριτήριο επιλογής την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο, όπως οικονομική κατάσταση, εντοπιότητα κ.τ.λ.


Η κάθε υποτροφία θα είναι ύψους 2.500 ευρώ το έτος με δυνατότητα τετραετούς διάρκειας και περιλαμβάνει επιπλέον του ποσού, και την πλήρη κάλυψη του κόστους σίτισης στα φοιτητικά εστιατόρια του Πανεπιστημίου.

Οι υποτροφίες θα τους αποδίδονται κάθε χρόνο εφ’ όσον καλύπτουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Έχουν βαθμολογηθεί επιτυχώς σε μαθήματα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 50 διδακτικές μονάδες (ECTS) μέχρι και την ολοκλήρωση της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου εκάστου προηγούμενου έτους μετά το έτος εισαγωγής.

• Η μέση βαθμολογία τους στα μαθήματα του προηγούμενο έτους είναι μεγαλύτερη του 7.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης εισαγωγής των επιτυχόντων πρωτοετών φοιτητών για το 2021 σε κάθε Τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ, από τα μόρια εισαγωγής που θα συγκεντρώσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κατανομή ανά Τμήματα

Ανά Τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ οι υποτροφίες κατανέμονται ως εξής. Από 10 υποτροφίες στα Τμήματα, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Άγιος Νικόλαος), Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Χανιά), Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής (Ρέθυμνο). Τρεις υποτροφίες για το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας (Σητεία).

Από μία υποτροφία σε όλα τα Τμήματα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα: Γεωπονίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Κοινωνικής Εργασίας, Νοσηλευτικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομίας.

Τμήμα ΕΛΜΕΠΑ

Αριθμός Υποτροφιών

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας  (Άγιος Νικόλαος)

10

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Χανιά)

10

Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής (Ρέθυμνο)

10

Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας  (Σητεία)

3

Τμήμα Γεωπονίας (Ηράκλειο)

1

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού (Ηράκλειο)

1

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ηράκλειο)

1

Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Ηράκλειο)

1

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Ηράκλειο)

1

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Ηράκλειο)

1

Τμήμα Νοσηλευτικής (Ηράκλειο)

1

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr