Πανελλήνιες 2021: Ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των περιοχών της Θεσσαλίας

Πανελλήνιες 2021: Ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των περιοχών της Θεσσαλίας

Πανελλήνιες 2021: Ο Θεσσαλός πολιτικός επικοινώνησε χθες με την κ. Κεραμέως ζητώντας της να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους μαθητές Λυκείου και τους απόφοιτους του Δήμου Φαρκαδόνας που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους υποψήφιους των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τους σεισμούς, ζήτησε  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Ο Θεσσαλός πολιτικός επικοινώνησε χθες με την κ.Κεραμέως ζητώντας της να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους μαθητές Λυκείου και τους απόφοιτους του Δήμου Φαρκαδόνας που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν το ενδεχόμενο καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων από τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της σεισμόπληκτης περιοχής.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του δημάρχου Φαρκαδόνας, Σπυρίδωνα Αγνάντη.

Το μέτρο αυτό έχει εφαρμοστεί σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν για άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες υπέστησαν πλήγμα από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο αίτημα, να εκδώσει άμεσα τη σχετική υπουργική Απόφαση για το ποσοστό εισαγωγής των σεισμόπληκτων μαθητών στα ΑΕΙ «για να αμβλυνθεί η ψυχολογική πίεση που υφίστανται τις δύσκολες αυτές ώρες οι μαθητές και οι οικογένειες τους», εχει κάνει στην υπουργό Παιδείας και ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr