Οι σημαντικές αλλαγές που προωθούνται για τις Πανελλαδικές 2021

Οι σημαντικές αλλαγές που προωθούνται για τις Πανελλαδικές 2021

Πανελλήνιες 2021: Σημαντικές αλλαγές προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια με συμβολή στον καθορισμό της βάσης εισαγωγής και από τα ίδια τα Ιδρύματα.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ρυθμίσεις που προωθούνται άμεσα στη Βουλή και πολύ πιθανόν να ισχύσουν για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021.


Την ενημερωτική σελίδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πώς θα βγαίνει η βάση εισαγωγής

Θα συνεκτιμώνται δύο αριθμοί. Ο πρώτος αριθμός αφορά: Το μέσο όρο της επίδοσης όλων των υποψηφίων μιας ομάδας προσανατολισμού στα μαθήματα που έχουν δώσει.

Και ο δεύτερο αριθμός είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα καθορίζει το Πανεπιστημιακό Τμήμα. Όμως στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει και ένα ποσοστό αυξομείωσης που θα καθορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Αν λοιπόν, ο αριθμός αυτός που έχει θέσει ως βάση εισαγωγής το Πανεπιστημιακό Τμήμα είναι μέσα στο ποσοστό αυτό αυξομείωσης, αυτή και θα αποτελεί την βάση εισαγωγής. βάσεις 2021

Αλλαγές στη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού

Αλλάζει η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς θα γίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιες λίγες σχολές, μέχρι δέκα. Στη δεύτερη φάση θα συμμετέχουν όσοι απέτυχαν στην πρώτη και θα μπορούν να διεκδικήσουν τις κενές θέσεις που έχουν μείνει από τα Τμήματα των Πανεπιστημίων.

Όλα τα παραπάνω, παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Συντονιστείτε στο Newsroom του «Φοιτητικά Νέα» πατώντας εδώ για τη ροή ειδήσεων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr