Έναρξη Επαναληπτικών Πανελλαδικών (2020) Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων - Πρόγραμμα και Εξεταστικά κέντρα

Έναρξη Επαναληπτικών Πανελλαδικών (2020) Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων - Πρόγραμμα και Εξεταστικά κέντρα

Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις: Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020 ξεκινούν τη Δευτέρα 14-9-2020 βάσει του προγράμματος που, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί (ΑΔΑ: 6ΥΗΦ46ΜΤΛΗ-ΤΒΛ), είναι το εξής:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ


ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

14-9-2020

ΑΓΓΛΙΚΑ

16:00μ.μ

ΤΡΙΤΗ

15-9-2020

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

13:30μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

16-9-2020

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

13:30μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

17-9-2020

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΙΤΑΛΙΚΑ

12:00μ.μ.

16:00μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

18-9-2020

ΓΑΛΛΙΚΑ

16.00μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

19-9-2020

ΙΣΠΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΟΝΙΑ

12.00μ.μ.

17.00μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

21-9-2020

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

17:00μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

22-9-2020

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

17:00μ.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ

23-9-2020

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

16:00μ.μ.


Επισημαίνεται ότι η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30΄λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  • των  Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι έξι (6) ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20΄) λεπτά.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί  2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο.

2. Εξεταστικά κέντρα ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

1) Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως Εξεταστικό Κέντρο Ειδικών Μαθημάτων, ορίζεται το 16ο ΓΕΛ Αθηνών (Λαρίσης  47 και Πανόρμου, Τ.Κ. 11524, Αμπελόκηποι Αθηνών, τηλ.210-6911870) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη, ως Εξεταστικό Κέντρο Ειδικών Μαθημάτων, ορίζεται το 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης (Πεσόντων Ηρώων 2, Τ.Κ. 56430, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, τηλ.2310-656387) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

2) Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα Ειδικών Μαθημάτων έχει ως ακολούθως:

i) οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στο Ε.Κ. Ειδικών Μαθημάτων της Αττικής, για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός του μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».

ii) οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. Ειδικών Μαθημάτων της Θεσσαλονίκης, για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός των μαθημάτων της «Αρμονίας» και  του «Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».

Ειδικά για το μάθημα της «Αρμονίας» οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πραγματοποιηθούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας (16ο ΓΕΛ Αθηνών της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας).

Επίσης, για το μάθημα του «Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διενεργηθούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

3) Όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2020, για τα Ειδικά μαθήματα, θα εξεταστούν στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου & Διαμαντή 2, Τ.Κ. 18547, Νέο Φάληρο) πλην του μαθήματος «Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» που θα εξεταστούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180  Μαρούσι.

3. Εξεταστικά κέντρα των μουσικων ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ «μουσικη εκτελεση και ερμηνεια» και «μουσικη αντιληψη και γνωση» των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

1) Εξεταστικό κέντρο για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» ορίζεται στην Αττική, το Μουσικό Γυμνάσιο με Μουσικές Λυκειακές Τάξεις Ιλίου (Πετρακογιώργη 1, Τ.Κ. 13122, Ίλιον, 210-2384855) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Γ’ Αθήνας , στο οποίο θα εξεταστούν  όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

2) Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180  Μαρούσι. 

4. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

1. Κατά την εξέταση στο «Γραμμικό Σχέδιο» δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 50 Χ 70 εκ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 50 Χ 58 εκ. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων του χαρτιού σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ασπίδα σβησίματος, ξύστρα - καμπάνα κ.λ.π.). Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό. Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιεί συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα : είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερ).

2. Κατά την εξέταση στο «Ελεύθερο Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση οργάνων σχεδίασης και η χρήση σπρέυ.

5. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ»

Για την εξέταση στο μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα μουσικά όργανα στα οποία θα εξεταστούν, εκτός από τα μουσικά όργανα πιάνο και κρουστά ευρωπαϊκά (κλασσικά – σύγχρονα), τα οποία θα υπάρχουν στο χώρο εξέτασής τους. Οι υποψήφιοι κατά την εξέτασή τους δεν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους παρτιτούρες και κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη Λόγια Δυτική Μουσική και τη Βυζαντινή Μουσική οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και να καταθέσουν εγκαίρως (μέσω ενός επιτηρητή) προς χρήση από την επιτροπή μια καθαρή παρτιτούρα των επιλεγέντων έργων, ώστε οι εξεταστές να έχουν πλήρη εικόνα των έργων, στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2020 πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr