Ιστορική πτώση των βάσεων στις Ιατρικές Σχολές

Ιστορική πτώση των βάσεων στις Ιατρικές Σχολές

Ιστορική πτώση των βάσεων φαίνεται πως σημειώθηκε φέτος στις ιατρικές σχολές.

Σε ιστορικά χαμηλά κινούνται οι Βάσεις των Ιατρικών Σχολών με «βουτιά» ακόμα και κάτω από το φράγμα των 18.000 μορίων καθώς η βάση στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης διαμορφώθηκε στα 17.400 και η Ιατρική Κρήτης στα 17.525 μόρια. Η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια. Γενικότερα οι βάσεις ακολουθούν διπλές διαδρομές ανά πεδίο, δηλαδή κατεβαίνουν σε κάποιες σχολές κατά 700 μόρια και σε άλλες ακολουθούν καθοδική πορεία. Ανοδική είναι η τάση έως 20% από πέρυσι στο 4ο επιστημονικό πεδίο.


Ειδικότερα, ο εκπαιδευτικός φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας, μίλησε για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και τις βάσεις των σχολών τα οποία ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, που μίλησε στο Mega, επιβεβαιώνεται μια ιστορική πτώση στις ιατρικές σχολές της τάξεως των 800 μορίων.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών σπουδών υπάρχουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης, κάτι που σημαίνει ότι οι θέσεις είναι περισσότερες από τους υποψηφίους.

Ακόμα, θα υπάρχουν αρκετές ισοψηφίες, οπότε η εισαγωγή θα εξαρτηθεί από το πρώτο ή το δεύτερο μάθημα βαρύτητας.

Μικρή άνοδος θα σημειωθεί σε οικονομικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαζτηγέτα, το 87% των παιδιών του νέου συστήματος θα βρουν θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σημειώνεται ένα εκπαιδευτικό χάσμα ως αποτύπωμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, υπάρχουν περισσότεροι άριστοι από κάθε άλλη χρονιά και περισσότεροι με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr