Για τους Υποψήφιους των Πανελλαδικών 2020 με το Παλαιό Σύστημα

Για τους Υποψήφιους των Πανελλαδικών 2020 με το Παλαιό Σύστημα

Επιστολές Πανελλαδικών: Γράφει στα «Φοιτητικά Νέα» διαμαρτυρόμενη υποψήφια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 του 3ου Επιστημονικού Πεδίου με το Παλαιό Σύστημα: 

"Σύμφωνα με το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη "Όσο μπορείς" μαθαίνουμε να μην εξευτελίζουμε τη ζωή μας όσο το δυνατότερο περισσότερο μπορούμε. Να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και να διατηρούμε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας  ηθική ακεραιότητα και αισιόδοξη στάση.


Ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν ακολουθούν τη συμβουλή του μεγάλου αυτού Έλληνα ποιητή, με συνέπεια οι νέες γενιές να γαλουχούνται με λανθασμένα σύγχρονα πρότυπα. Με αυτήν τη σύγχρονη πραγματικότητα, λοιπόν, ερχόμαστε αντιμέτωποι εμείς, υποψήφιοι του 3ου Επιστημονικού Πεδίου με το Παλαιό Σύστημα.

Αρκετοί αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ο αγώνας που δώσαμε και οι αγχωτικές καταστάσεις που βιώσαμε είναι ίδιες για όλους τους υποψηφίους, Παλαιού και Νέου Συστήματος. Αυτή η αδυναμία κατανόησης προκαλεί τεράστιο πόνο σε όλους εμάς, που αποφασίσαμε να ξαναδώσουμε και να αισθανθούμε την ίδια αγωνία για δεύτερη ή και τρίτη συνεχόμενη φορά. Υποψήφιοι με πολύ υψηλές βαθμολογίες που αγγίζουν το άριστο κινδυνεύουν να μην εισαχθούν στη πρώτη σχολή της επιθυμίας τους, εξαιτίας μίας αδικίας. Μίας αδικίας που η ίδια η κοινωνία, στην οποία μεγαλώνουμε και συνυπάρχουμε, δημιούργησε, χωρίς, μάλιστα, καμία ενέργεια για επίλυσή της.

Το άγχος μας διπλάσιο από πέρσι, η απογοήτευσή μας, όμως, για το γεγονός ότι οι κόποι μας δεν ανταμείβονται όπως θα έπρεπε δεκαπλάσια.

Η ελπίδα, όμως, πεθαίνει πάντα τελευταία. Ακόμα και αυτήν την ύστατη στιγμή η αδικία μπορεί να λυθεί. Το Υπουργείο οφείλει να δείξει δημοκρατικότητα, ακεραιότητα και πάνω από όλα να δικαιώσει την αριστεία. Σε αυτό στηριζόμαστε!"

Υποψήφια του 3ου Επιστημονικού Πεδίου με το Παλαιό Σύστημα

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr