Ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των Πανελλαδικών για τις σχολές της Αστυνομίας στην κ. Κεραμέως

Ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των Πανελλαδικών για τις σχολές της Αστυνομίας στην κ. Κεραμέως

Επιστολές Πανελλαδικών: Γράφει στα «Φοιτητικά Νέα» διαμαρτυρόμενη υποψήφια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020: 

Κυρία Κεραμέως,


Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση των θέσεων που διεκδικούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στις σχολές Αστυνομίας θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευση μου εξαιτίας της δυσμενούς θέσης στην οποία βρίσκονται οι υποψήφιοι μαθητές οι οποίοι διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα διεκδικώντας μια θέση στην σχολή Αστυφυλάκων της ελληνικής Αστυνομίας.

Ως ένας απόφοιτος μαθητής, ο οποίος διαγωνίστηκε με το παλαιό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, ως ένας μαθητής που κατέβαλε επίπονο αγώνα για ακόμα μια χρονιά, αναγκάζοντας ακόμα και την οικογένεια μου να μπει σε μια διαδικασία οικονομικής πάλης θεωρώ αδιανόητο σε εμένα αλλά και σε όσα παιδιά κατέβαλαν ανάλογη προσπάθεια να μας παραχωρείτε ο συνολικώς αριθμός των 57 θέσεων. Σύμφωνα πάντοτε με την ισχύουσα νομοθεσία όσοι απόφοιτοι μαθητές επέλεξαν να διαγωνιστούν με το παλαιό σύστημα δικαιούνται να διεκδικήσουν το 9,51% των συνολικών παραχωρούμενων θέσεων. Με μια πρώτη εκτίμηση, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν, πως οι υποψήφιοι με το καινούριο σύστημα διεκδικούν 547 θέσεις τότε γίνεται σαφές πως δικαίως οι υποψήφιοι του παλαιού συστήματος διεκδικούν 57 θέσεις.

Παρόλα αυτά θεωρώ ανάρμοστο οι θέσεις οι οποίες παραχωρούνται στους υποψήφιους οι οποίοι θα κάνουν χρήση του συστήματος του 10% να είναι συνολικώς περισσότερες από εκείνες των υποψηφίων του παλαιού συστήματος. Στους απόφοιτους του 2019, οι οποίοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος του 10%, παραχωρούνται συνολικώς 41 θέσεις (συμπεριλαμβανομένων των ειδικών κατηγοριών), ενώ στους αποφοίτους του 2018, οι οποίοι επίσης θα κάνουν χρήση του 10%, θα τους παραχωρηθούν συνολικώς 28 θέσεις (συμπεριλαμβανομένων των ειδικών κατηγοριών). Εν κατακλείδι στους αποφοίτους του 2019 και του 2018 οι οποίοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος του 10% παραχωρούνται συνολικά 69 θέσεις στην σχολή Αστυφυλάκων της ελληνικής Αστυνομίας.Είναι αναγκαίο να επιβραβεύονται όλοι οι υποψήφιοι που καταβάλουν τον δικό τους αγώνα, αλλά πιο πολύ επιβάλλεται να επιβραβεύονται οι μαθητές εκείνοι που θυσίασαν ακόμα έναν χρόνο από την ζωή τους, οι οποίοι απαρνήθηκαν την φοιτητική ζωή, οι οποίοι αποφάσισαν να πολεμήσουν ξανά ανεξαιρέτως των ψυχικών και οικονομικών δυνατοτήτων τους προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους και όχι να εξισώνονται με εκείνους οι οποίοι επέλεξαν τον εύκολο δρόμο.

Ζητώ από εσάς κυρία Κεραμέως να αναλογιστείτε την ανησυχία μου και να εισάγεται το ζήτημα αυτό στην ολομέλεια της βουλής. Είναι αναγκαίο να λάβετε υπόψιν την άδικη αυτή κατανομή των θέσεων η οποία ακυρώνει την προσπάθεια των υποψηφίων του παλαιού συστήματος εφόσον τους καθιστά ισάξιους με εκείνους οι οποίοι δεν θέλησαν να διεκδικήσουν έμπρακτα τον στόχο τους. Προσδοκώ την δικαίωση όλων των υποψηφίων του παλαιού συστήματος η οποία θα επιτευχθεί πάντοτε με την κατανόηση του προβλήματος από την ίδια την κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Ρ.Δ.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr