Ραφαέλα Καραμπέρη: "Στόχος μου η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων"

Ραφαέλα Καραμπέρη: "Στόχος μου η Νομική της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)"

Η Ραφαέλα Καραμπέρη, απόφοιτη του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου, συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις 18.275 μόρια (πετυχαίνοντας τον υψηλότερο βαθμό από όλες τις κατευθύνσεις στο Σχολείο της) και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την εμπειρία των Πανελλαδικών, αλλά και για τον στόχο της.

Μας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στόχος μου είναι η Νομική στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Ανήκω τόσο στην γενική όσο και στην ειδική κατηγορία (τρίτεκνοι, κατηγορία 3648/α) των Στρατιωτικών Σχολών και διεκδικώ έτσι μια θέση βασισμένη και στις δυο κατηγορίες.»


Η Ραφαέλα εξηγεί στα «Φοιτητικά Νέα»: «Οι Στρατιωτικές Σχολές ήταν και είναι για εμένα ένα στόχος ζωής! Θαυμάζω τόσο τους ένστολους και το έργο τους στην κοινωνία, όσο και την πειθαρχία και την οργάνωση που απαιτεί ο στρατός. Όνειρό μου ήταν πάντα να φορέσω και να τιμήσω την στρατιωτική στολή!»

Δηλώνει, επίσης, τα εξής: «Είναι, βέβαια, σαφές πως οι στρατιωτικές Σχολές προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους εισαχθέντες. Εκτός, όμως, από αυτό, κατά την άποψή μου, εξοπλίζουν τους σπουδαστές με πλήθος γνώσεων και δυνατοτήτων. Πέρα από το γνωστικό κομμάτι, στο οποίο κάθε Σχολή εξειδικεύεται διαφορετικά (στην περίπτωση μου Νομική Θεσσαλονίκης ΑΠΘ), οι σπουδαστές οξύνουν το πνεύμα συνεργασίας, την πειθαρχία και την υπακοή, παραμένοντας τυπικοί στις υποχρεώσεις τους.»

Για την οργάνωση της μελέτης της, η Ραφαέλα περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Το καθημερινό πρόγραμμα μελέτης ήταν αρκετά απαιτητικό, χωρίς περιθώρια για ουσιαστική ξεκούραση. Η αποστήθιση δεν με δυσκόλεψε ποτέ ως μαθήτρια. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που τελικά επέλεξα την θεωρητική κατεύθυνση. Η υπέρογκη ύλη, ωστόσο, της θεωρητικής κατεύθυνσης με το νέο σύστημα απαιτούσε προσήλωση, οργάνωση και πολλές θυσίες ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Για τη στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματα, μας αναφέρει: «Η μοναδική λέξη που μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά μου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είναι: δικαίωση. Τόσο οι γονείς μου όσο και οι καθηγητές του φροντιστηρίου μου ήταν φοβερά υποστηρικτικοί και εμψυχωτικοί εξαρχής. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η χαρά και η συγκίνησή τους ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη! Οποιοδήποτε, όμως, και να είναι το αποτέλεσμα των Πανελλαδικών, σκοπός είναι να νιώσεις στο τέλος ότι έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες και ότι έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό. Ότι ξεπέρασες τα όρια σου! Έτσι λοιπόν, εγώ ήξερα πως έκανα έναν αρκετά αξιέπαινο αγώνα και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό!» 

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr