Υποψήφιος Πανελλαδικών: «Άδικο σύστημα και χαμένα όνειρα»

Υποψήφιος Πανελλαδικών: «Άδικο σύστημα και χαμένα όνειρα»

Επιστολές Πανελλαδικών: Γράφει στα «Φοιτητικά Νέα» υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020: 

"Θα το πω όσο πιο απλά, πιο λιτά, πιο περιεκτικά μπορώ: Γιατί; Γιατί το σύστημα παιδείας να είναι τόσο άδικο απέναντι στα ίδια του τα παιδιά - τους μαθητές;


Αναφέρομαι προφανέστατα στους υποψήφιους που εξετάσθηκαν με το Παλαιό Σύστημα και ανήκουν στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Ζωής (3ο πεδίο).

Εγώ όπως και χιλιάδες παιδιά, στεκόμαστε απέναντι από ένα άδικο σύστημα παιδείας το οποίο ποδοπατά με κάθε τρόπο τα όνειρα μας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις - οι οποίες είναι εξ’ ορισμού άδικες - δείχνουν ακόμα πιο σκληρό πρόσωπο στους μαθητές, δίνοντας μόνο το 9,51% των θέσεων στα πανεπιστήμια, έναντι του 16,9% που αναλογεί κανονικά στους υποψήφιους του 3ου πεδίου.

Έτσι βλέπουμε τον κόπο μας, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και αμέτρητες θυσίες να μην βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ανθίσουν.

Τα όνειρα μας πετούνται στον κάδο, όχι επειδή δεν προσπαθήσαμε, αλλά γιατί το ίδιο το σύστημα στο οποίο δώσαμε ψυχή και σώμα, στάθηκε άδικος κριτής απέναντι μας.

Μπορεί στο τέλος της ημέρας να μην δικαιωθούμε. Μα σαν νέος, πιστεύω στην δικαιοσύνη, πιστεύω στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, πιστεύω στο σύστημα παιδείας μας..."

Υποψήφιος Παλαιού συστήματος,
Δημήτριος Γ. Δημόπουλος

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες Επιστολές Υποψηφίων.

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr