19.365 μόρια κατόρθωσε η Μαρία Γιαννακίδου -Μιλά για την εμπειρία των Πανελλαδικών και τον στόχο της

19.365 μόρια κατόρθωσε η Μαρία Γιαννακίδου -Μιλά για την εμπειρία των Πανελλαδικών και τον στόχο της

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Η Μαρία Γιαννακίδου, μαθήτρια του 2ου  ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσε 19.365 μόρια και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την εμπειρία της και τον στόχο της.

Η Μαρία μας λέει: «Από μικρή μου άρεσε να διαβάζω παιδικά βιβλία που εξηγούσαν την Ιατρική. Αγαπώ, επίσης, πολύ τα ζώα, με αποτέλεσμα η Κτηνιατρική να είναι ο στόχος μου. Σαν άνθρωπος, έχω επιμονή και πείσμα. Θεωρώ πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν ένας στόχος που θα έπρεπε να επιτευχθεί.»


Επίσης, συνεχίζει: «Πιστεύω πως θα έχω αρκετές επαγγελματικές επιλογές, γιατί ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πολλές διεξόδους. Επιπλέον, είναι μια Σχολή που θα μου προσφέρει αρκετή γνώση πάνω σε αυτό που αγαπώ.»

Για τη μελέτη και τις ασχολίες της, η Μαρία αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Το πρόγραμμα μελέτης μου ήταν αρκετά απαιτητικό, από την αρχή της χρονιάς μέχρι  το τέλος της. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, έβρισκα περισσότερο χρόνο για διάβασμα και συνεχείς επαναλήψεις. Η περίοδος της καραντίνας ήταν για εμένα αρκετά ευνοϊκή. Εκμεταλλεύτηκα αρκετά τον εγκλεισμό, βρίσκοντας χρόνο για ξεκούραση. Προσωπικά, θεωρώ πως οι πρωινές ώρες είναι οι κατάλληλες ώρες για διάβασμα, καθώς το μυαλό είναι καθαρό και έτοιμο να δεχτεί την γνώση. Οι συνεχείς επαναλήψεις με βοήθησαν στην αποστήθιση και στο αποτελεσματικό διάβασμα.»

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Μαρία μας λέει: «Τα αποτελέσματα με ξάφνιασαν ευχάριστα! Ήξερα πως είχα πάει αρκετά καλά, αλλά δεν περίμενα ένα τόσο μεγάλο αριθμό. Η προσπάθειά μου ήταν αρκετά σταθερή, την επιβεβαίωνα και μέσα από τα διαγωνίσματα.»

Συνεχίζει, αναφερόμενη στην οικογένειά της: «Είχα μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου, καθώς στα σκαμπανεβάσματα της ψυχολογίας μου ήταν διπλά μου. Χάρηκαν πολύ για εμένα και είναι αρκετά περήφανοι που κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου.»

Η Μαρία μέσω του «Φοιτητικά Νέα» θα ήθελε να πει στους μαθητές και υποψήφιους των Πανελλαδικών 2021:

«Πιστεύω πως κάθε μαθητής θα πρέπει να κυνηγήσει τον στόχο του (οποίος και αν είναι αυτός) και να μην απογοητεύεται με την πρώτη δυσκολία που θα συναντήσει. Η περίοδος των Πανελληνίων έχει δυσκολίες, αλλά με ισχυρή θέληση κερδίζεις την επιτυχία.»

Ακόμη, αναφέρεται και στους παράγοντες που βοήθησαν στην προσπάθειά της:

«Το σχολείο και οι καθηγητές ήταν πάντα δίπλα μου. Με υποστήριζαν και πίστευαν σε εμένα, από την πρώτη στιγμή. Όλα συνέβαλαν στο να επιτευχθεί ο στόχος που δύσκολα θα είχα καταφέρει μόνη.»

Τέλος, η Μαρία καταλήγει με τα εξής λόγια για το Σχολείο:

«Σε μια κοινωνία που η ύλη και η διασκέδαση έχουν πρωταρχικό ρόλο, πολλές φορές η γνώση παραμερίζεται και δεν της δίνεται η αξία που χρειάζεται. Το Σχολείο και η γνώση που προσφέρει είναι ο πρώτος σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη ενός ανθρώπου, γι’ αυτό και η αξία του είναι σπουδαία και σημαντική. Άρα, λοιπόν, στο Σχολείο πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, διότι θα πάρουμε τα ‘όπλα’ και τα εφόδια για να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας.» 

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr