Η Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου συγκέντρωσε 18.525 μόρια -1η επιλογή η Νομική Αθηνών

Η Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου συγκέντρωσε 18.525 μόρια στις Πανελλαδικές -1η επιλογή η Νομική Αθηνών

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Η Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου, μαθήτρια του 4ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας, συγκέντρωσε 18.525 μόρια στις Πανελλαδικές 2020 και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για όσα συνάντησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, καθώς και για τον στόχο της.

Αρχικά, η Αλεξάνδρα μας αναφέρει:


«Τα ενδιαφέροντά μου ήταν πάντα προσανατολισμένα προς τα βιβλία. Μου αρέσει πολύ η λογοτεχνία και στον ελεύθερό μου χρόνο φροντίζω να διαβάζω αρκετά βιβλία λογοτεχνίας, αλλά και αυτοβελτίωσης. Στόχος μου, άλλωστε, αποτελεί η υιοθέτηση μιας σφαιρικής παιδείας και αντίληψης, και όχι απλώς η απόκτηση τυπικών γνώσεων.»

Εξηγεί στα «Φοιτητικά Νέα» ποιος είναι ο στόχος της:

«Πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική Σχολή Αθηνών, κάτι που αποφάσισα ήδη από τα χρόνια του Γυμνασίου. Αυτή η έντονη επιθυμία μου να εισαχθώ στην εν λόγω Σχολή ήταν και το κύριο κίνητρό μου, ώστε να φτάσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Η Νομική επιστήμη με ενδιαφέρει πολύ, καθώς θεωρώ ότι η δικαιοσύνη αποτελεί θεμελιώδη αξία και η υπεράσπιση των συνανθρώπων μου είναι για εμένα ένα λειτούργημα και όχι απλώς ένα επάγγελμα. Ελπίζω, λοιπόν, πέρα από τις πρακτικές γνώσεις, με την φοίτησή μου στη Νομική Σχολή, να αποκτήσω αξίες και αρετές που θα μου επιτρέψουν να ασκήσω σωστά το λειτούργημα αυτό, και γενικά να γίνω καλύτερος και πιο δίκαιος άνθρωπος.»

Έπειτα, η Αλεξάνδρα μας περιγράφει το καθημερινό της πρόγραμμα, αλλά και τους τρόπους που χρησιμοποίησε όταν μελετούσε:

«Το καθημερινό πρόγραμμα μελέτης μου ήταν πολύ απαιτητικό, καθώς οι υποχρεώσεις ήταν πολλαπλές. Ωστόσο, με σωστό προγραμματισμό, μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο και ενέργεια. Σίγουρα, στην Τρίτη Λυκείου, ο ελεύθερος χρόνος μειώνεται σημαντικά. Παρ’ όλα αυτά, φρόντισα να βρίσκω χρόνο για τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα, κάτι πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία μου κατά την περίοδο της προετοιμασίας.  Επιλέγοντας τη θεωρητική κατεύθυνση, ήξερα ότι η αποστήθιση ήταν απαραίτητο στοιχείο. Το διάβασμα σε έναν ήσυχο και καθαρό χώρο, όπως επίσης και το απενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο, βοηθούν στην καλύτερη δυνατή απόδοση. Βέβαια, βασική προϋπόθεση για την αποστήθιση είναι η πλήρης κατανόηση του εκάστοτε κεφαλαίου.»

Για τη στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματά της, η Αλεξάνδρα δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα» με ενθουσιασμό:

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μου προσέφερε τη μεγαλύτερη χαρά που έχω βιώσει στη ζωή μου μέχρι τώρα, καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι μου! Κατέβαλα μια μεγάλη προσπάθεια, που απαιτούσε πολλές θυσίες και γι’ αυτό ένιωσα μεγάλη υπερηφάνεια για τον εαυτό μου.»

Αναφέρεται και στην οικογένειά της, λέγοντάς μας:

«Οι γονείς μου και η αδερφή μου ήταν το στήριγμά μου, καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας. Μου παρείχαν την ψυχολογική υποστήριξη που χρειαζόμουν και φυσικά συγκινήθηκαν ιδιαίτερα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.»

Ακόμη, πολύ εύστοχα, αφήνει στα «Φοιτητικά Νέα» για τους μελλοντικούς υποψήφιους στις Πανελλαδικές 2021 το εξής:

«Να παλέψουν για τα όνειρα τους και να προσπαθήσουν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από τα λάθη τους!»

Θεωρεί πως στην απόδοσή της συνέβαλε φυσικά το Σχολείο και το φροντιστήριο, αλλά και η προσωπική της προσπάθεια. Όπως διευκρινίζει:

«Κάθε μαθητής πρέπει να επιδιώκει τη γνώση από πολλές πηγές.»

Τέλος, η Αλεξάνδρα προτρέπει να εκτιμούμε τη γνώση ως εξής:

«Η επιδίωξη της γνώσης πάντα με άξονα τον σεβασμό προς τη μάθηση είναι πολύ σημαντική, καθώς επιτρέπει στον νέο να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και ταυτόχρονα να καλλιεργήσει τον χαρακτήρα του, απορρίπτοντας χρησιμοθηρικές απόψεις περί γνώσης και παιδείας.»

Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr