Η υποψήφια Ευγενία Καρπαθάκη συγκέντρωσε 19.005 μόρια στις Πανελλήνιες και βαθμό απολυτηρίου 19,9

Η υποψήφια Ευγενία Καρπαθάκη συγκέντρωσε 19.005 μόρια στις Πανελλήνιες και βαθμό απολυτηρίου 19,9

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: H Ευγενία Καρπαθάκη, που ζει στην Λέρο, αποφοίτησε από το 1ο ΕΠΑΛ με βαθμό απολυτηρίου 19,9, κατάφερε να συγκεντρώσει 19.005 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 από την ειδικότητα της Οικονομίας και Διοίκησης, και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την πορεία της.

Η Ευγενία θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, γιατί ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με επιχειρήσεις (στέλεχος). Μας λέει πως πάντα την ενδιέφερε ο ευρύτερος κλάδος των Οικονομικών Επιστημών και πως η εξειδίκευση που προσφέρει το εν λόγω Τμήμα λειτούργησε ως κίνητρο για να επιτύχει υψηλή βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


Θεωρεί ότι θα λάβει, κατά πρώτον, γενικές γνώσεις για την Οικονομία και, κατά δεύτερον, εξειδίκευση στον Τομέα της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Η Ευγενία μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα» πως, καθημερινά, κατά μέσο όρο, διάβαζε 3 ώρες, κάνοντας ποιοτικό διάβασμα, ενώ ανάλογα την ημέρα και την περίοδο, έβρισκε χρόνο να ασχολείται με τα χόμπι της και τα ευρύτερα ενδιαφέροντά της.

Μας λέει πως, πρώτα απ’ όλα, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις χρειάζονται ηρεμία και ψυχραιμία, παράγοντες οι οποίοι βοηθάνε να θυμόμαστε καλύτερα την ύλη που έχουμε μελετήσει, ενώ θεωρεί πως για να καταφέρουμε να αποστηθίσουμε κάτι πρέπει να το έχουμε κατανοήσει πρώτα.

Για τη στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματα, η Ευγενία αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»«Ένιωσα απέραντη χαρά, γιατί πιστεύω ότι βραβεύτηκαν οι κόποι μου, οι οποίοι είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας πολλών ετών.»

Αναφέρεται, επίσης, στους γονείς της: «Οι γονείς μου χάρηκαν πολύ που οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι και με στήριξαν ψυχολογικά και πρακτικά.»

Για τους μελλοντικούς υποψήφιους των Πανελλαδικών, μας λέει«Να προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους, γιατί αξίζει να παλεύεις για τα όνειρά σου και γιατί η ικανοποίηση που λαμβάνεις, όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά, είναι ασύγκριτη.»

Θεωρεί ότι η επιτυχία στις Πανελλήνιες είναι ένα μείγμα πολλών παραγόντων.

Τέλος, εκφράζει την γνώμη της για το Σχολείο: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί η γνώση είναι κάτι το οποίο χτίζεται και δεν χαρίζεται, και ο ρόλος του Σχολείου σε αυτό είναι πολύ σημαντικός, λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί το χώρο που κινείται ένα παιδί μέχρι τα 18 του έτη.»

υποψήφια Ευγενία Καρπαθάκη συγκέντρωσε 19.005 μόρια

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr