Ο Ανέστης Κουλίκας σημείωσε 18.583 μόρια στις Πανελλαδικές και μοιράζεται την προσπάθεια και την ανησυχία του

Ο Ανέστης Κουλίκας σημείωσε 18.583 μόρια στις Πανελλαδικές και μοιράζεται την προσπάθεια και την ανησυχία του

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Ο Ανέστης Κουλίκας, μαθητής του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου Σερρών, συγκέντρωσε 18.583 μόρια στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και μοιράστηκε με τα «Φοιτητικά Νέα» λεπτομέρειες για την προσπάθειά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανέστης έδωσε Πανελλήνιες για δεύτερη φορά εφέτος, καθώς ήθελε πραγματικά να ακολουθήσει το όνειρό του, το οποίο ήταν να σπουδάσει Ιατρική. Είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για όλους τους μαθητές, που διδάσκει πως όταν ο στόχος είναι σαφής, όλα τα εμπόδια εξαλείφονται.


Ο Ανέστης "ξεδιπλώνει" στα «Φοιτητικά Νέα» την ανησυχία του σχετικά με την κατάκτηση μιας θέσης σε Ιατρική Σχολή, καθώς όπως εξηγεί:

«Το 9,51% των θέσεων που μας αντιστοιχεί θεωρώ πως δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ειδικά για τις υψηλές Σχολές, όπου οι απόφοιτοι, κάθε χρόνο, λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων. Πιστεύω, λοιπόν, ότι φέτος, οι απόφοιτοι βγήκαν μερικώς εκτός συναγωνισμού και αυτό θα φανεί στην διαφορά  των Βάσεων Εισαγωγής μεταξύ Παλαιού και Νέου Συστήματος, όταν αυτές ανακοινωθούν, στα τέλη Αυγούστου.»

Ο Ανέστης θέλει πολύ μια θέση σε Ιατρική Σχολή. Είναι πραγματικά αυτό που θέλει να σπουδάσει και για το οποίο δεν δίστασε να συμμετέχει στις Πανελλαδικές για δεύτερη φορά!

Όπως μας φανερώνει, η δεύτερη χρονιά προετοιμασίας για τις εξετάσεις ήταν πιο χαλαρή από άποψη μαθημάτων και διαβάσματος, σε σχέση με την πρώτη, γιατί οι γνώσεις είχαν ήδη αποκτηθεί. Όμως, όπως τονίζει στα «Φοιτητικά Νέα» η ψυχολογική πίεση  ήταν μεγαλύτερη, λόγω της αποτυχίας της πρώτης χρονιάς, η οποία στηρίχθηκε βασικά στον χαμηλό βαθμό στην εξέταση της Έκθεσης. Μας δηλώνει, βέβαια, πως ψυχολογικά τον στήριξαν πολύ οι φίλοι του, οι γονείς και οι καθηγητές του. Ταυτόχρονα, όμως, μας εξηγεί, εξασφάλιζε λίγο χρόνο πάντα για το γυμναστήριο και ίσως κάποια βόλτα για να χαλαρώνει.

Ο Ανέστης πιστεύει πως οι μαθητές πρέπει να "ξεφεύγουν" λίγο από τη μελέτη, για να διατηρείται μόνο το πολύ λίγο, αλλά δημιουργικό άγχος, αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για την υπόλοιπη πορεία. Μας λέει, ακόμη, πως λόγω του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου του, αναγκάστηκε στην 3η Λυκείου να σταματήσει το αγαπημένο του άθλημα, το Μπάσκετ, με το οποίο ασχολείτο από το Δημοτικό.

Με μεγάλη ελπίδα δε, σκέφτεται να το ξεκινήσει όντας πλέον φοιτητής στην Ιατρική.

Ο Ανέστης πιστεύει πως η επιτυχία του στηρίχθηκε στην υπομονή και την επιμονή για την επίτευξη του στόχου του.

Δεν ξεχνά, όμως, να ευχαριστήσει τους καθηγητές του για τη στήριξή τους, αναγνωρίζοντας, παράλληλα, πόσο μεγάλη ήταν και η προσωπική του προσπάθεια.

Καταλήγοντας, ο Ανέστης μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα» το εξής: «Είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος για τα αποτελέσματα και αναμένω με ανυπομονησία την ανακοίνωση των βάσεων.»

Ας ευχηθούμε στον Ανέστη καλή επιτυχία στο στόχο του!

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr