Σκέψεις αφού δεις τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Σκέψεις αφού δεις τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Για τους υποψήφιους που τα πήγαν αρκετά καλάΣυγχαρητήρια για την απόδοσή σου. Είναι βέβαιο ότι προσπάθησες να προετοιμαστείς αρκετά καλά και τώρα είσαι πιο κοντά στο να εισαχθείς στο Τμήμα που σε ενδιαφέρει. Καλή και λαμπρή σταδιοδρομία!

Για τους υποψήφιους που τα πήγαν καλάΜπράβο για την προσπάθειά σου. Ίσως να ήσουν καλά διαβασμένος, μα κάποια θέματα πιθανόν να ήταν πιο απαιτητικά από όσο θα περίμενες. Εάν πιστεύεις πως δεν θα πετύχεις να φοιτήσεις στο Τμήμα της πρώτης επιλογής σου, μην απογοητευτείς. Κάνε τον κόπο και σκέψου ξανά την δεύτερη και τρίτη επιλογή που θα έκανες. Κάποιες φορές υπάρχουν σπουδαίες προοπτικές και σε αυτές. Άλλωστε, είναι συχνό το φαινόμενο όταν ένας φοιτητής πετυχαίνει το Τμήμα της πρώτης επιλογής του κι έπειτα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ακριβώς ό,τι περίμενε. Άρα πριν οριστικοποιήσεις το Μηχανογραφικό σου, σκέψου ήρεμα και λογικά.


Για τους υποψήφιους που τα βρήκαν δύσκολα έως πολύ δύσκολαΑυτό που θα ήταν καλύτερο τώρα είναι να μην πανικοβληθείς. Ήταν μια προσπάθειά σου, όπου έδωσες ό,τι καλύτερο είχες. Δεν πρέπει να νιώθεις άσχημα. Πριν πάρεις αποφάσεις, καλό θα είναι να περάσεις δημιουργικές και χαρούμενες στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά σου, που θα σε στηρίξουν τώρα όσο ποτέ. Έπειτα, όταν είσαι ήρεμος/-η προσπάθησε να κάνεις μια σωστή αξιολόγηση σχετικά με τους παράγοντες που δε σε βοήθησαν και τόσο πολύ. Ανάμεσά τους, μπορεί να ήταν ένας από τους παρακάτω:

  • ίσως να μην είχες δώσει το 100% σου στην προετοιμασία, και τελικώς να ήταν μια χλιαρή προσπάθεια
  • ίσως πράγματι να ήσουν προετοιμασμένος, αλλά το επίπεδο δυσκολίας σε κάποια μαθήματα/θέματα να μην ήταν το αναμενόμενο
  • ίσως να είχες παραπάνω άγχος κατά τη διάρκεια του γραπτού από όσο θα έπρεπε

Κρίνοντας τί ήταν αυτό που έφταιξε, θα μπορέσεις να πάρεις τις καταλληλότερες αποφάσεις για την επόμενη κίνησή σου. Το να ξαναπροσπαθήσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, δεν είναι ντροπή. Ίσα ίσα, δείχνει ύψιστη αποφασιστικότητα και θέληση, αρετές που σίγουρα θα χρειαστείς όταν θα υπάρξεις στην αγορά εργασίας! Θα είναι μόνο υπέρ σου. Αυτή τη φορά, όμως, να είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου και να στοχεύσεις σε ένα πιο πειθαρχημένο πρόγραμμα μελέτης. Μπορείς να διατηρήσεις μια δημιουργική ισορροπία σε όλες σου τις ασχολίες. Κράτησε το κεφάλι σου ψηλά, χαμογέλασε, και πάρε τη σωστή απόφαση. Ο χρόνος θα κυλήσει πολύ γρήγορα. Καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια!

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τα Στατιστικά των Πανελλαδικών 2020 – ΠΙΝΑΚΕΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr