Πανελλήνιες 2020: Λάθος θέματα έλαβαν υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2020: Λάθος θέματα έλαβαν υποψήφιοι

Ανεξήγητο (έως κουτό) το σφάλμα… Αστείο λάθος! Μπέρδεμα στον τρόπο εξέτασης υποψηφίου προέκυψε με την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Λάρισα καθώς τα νέα δεδομένα που επικρατούν στη μετά κορωνοϊού εποχή σε συνδυασμό με το παλιό και το νέο σύστημα εξετάσεων που δίνουν φέτος οι μαθητές, προκάλεσε το λάθος. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και σε Εξεταστικό Κέντρο της Πελοποννήσου.

Συνολικά, οι 2418 μαθητές που έπεσαν στη μάχη των εξετάσεων, χθες, με το μάθημα της Νεοελληνική Γλώσσας στα 27 εξεταστικά κέντρα της Λάρισας μοιράστηκαν σε 2.212 που έδωσαν με το νέο σύστημα, ενώ 206 με το παλιό.


Σε ένα από τα εξεταστικά κέντρο όμως ένας υποψήφιος πήρε τα θέματα των Πανελλαδικών που δόθηκαν με το νέο σύστημα εξετάσεων, ενώ ο ίδιος είχε επιλέξει να δώσει με το παλιό σύστημα!

Σε επικοινωνία του «Τι Νέα Λάρισα;» με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γιάννη Καψάλη ο ίδιος ανέφερε:

«Φέτος είχαμε δύο νέα στοιχεία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Το πρώτο είναι ο κορωνοϊός και το δεύτερο το παλιό και το νέο σύστημα που έδωσαν οι μαθητές. Υπήρχε η δυνατότητα να επιλέξουν το παλιό σύστημα αυτοί που έδωσαν τα προηγούμενα έτη.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση κι ενημέρωση προς του προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών, όπου έχω ζητήσει να βρίσκονται και τα υπόλοιπα μέλη της τριμελούς επιτροπής που παίρνει τις αποφάσεις στο κάθε εξεταστικό κέντρο, όπως και τον χειριστή του πληροφορικού συστήματος καθώς είναι βασικοί κρίκοι. Εκεί τονίστηκε επανειλημμένα για το παλιό και νέο σύστημα, έγινε όμως ένα λάθος σε ένα εξεταστικό κέντρο της Λάρισας και δόθηκε αντί για το παλιό που είχε ζητήσει ο υποψήφιος να εξεταστεί, τα θέματα του νέου…

Επικοινώνησα με τον Επόπτη Θεσσαλίας των Πανελλαδικών εξετάσεων και διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, όπως και με το Υπουργείο και θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή».

Πλέον αναμένεται η απόφαση που θα παρθεί, τη στιγμή που αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα στις εξετάσεις παρά τη δύσκολη χρονιά κι όλα κύλησαν άψογα.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr