Σχολιασμός Θεμάτων Έκθεσης (ΓΕΛ) Πανελλήνιες 2020

Σχολιασμός θεμάτων Έκθεσης (ΓΕΛ) Πανελλήνιες 2020

Τα «Φοιτητικά Νέα» το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2020 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα σου παρουσιάσουν μέσα από το παρόν άρθρο τον σχολιασμό των θεμάτων του μαθήματος Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (ΓΕΛ).

Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα (Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020) για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με 100.000 περίπου υποψηφίους να διεκδικούν 77.970 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.


Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 3 ώρες. Το θέμα της Έκθεσης θα γίνει γνωστό στις 10:00 π.μ..

Σχολιασμός Θεμάτων

Το νέο σύστημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εγκαινιάστηκε με το μάθημα της Ν. Γλώσσας και Λογοτεχνίας, στο πλαίσιο της συνεξέτασης. Το κριτήριο αξιολόγησης που δόθηκε στους υποψηφίους αποτελούνταν από τρία συνολικά κείμενα, εκ των οποίων το ένα λογοτεχνικό (ποίημα του Τ. Πατρίκιου). Τα θέματα κρίνονται ιδιαιτέρως απαιτητικά, κυρίως σε ό,τι αφορά την επαρκή αποκωδικοποίηση των ερωτήσεων, ώστε οι μαθητές ν’ απαντήσουν στοχευμένα και αποτελεσματικά. Το αντίστοιχο κριτήριο αξιολόγησης για το παλαιό σύστημα, αποτελούνταν από κλασικές ερωτήσεις και απαιτούσε την προσοχή των μαθητών στην κατανόηση των πολλών πληροφοριών του κειμένου αναφοράς.

Γιώργος Χρυσουδάκης / Ακαδημαϊκός υπεύθυνος Ν. Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ομίλου Πουκαμισάς

Τα θέματα και τις προτεινόμενες απαντήσεις θα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr