Υφ. Παιδείας: Δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις - Τι είπε για Πανελλαδικές

Υφ. Παιδείας: Δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις - Τι είπε για Πανελλαδικές

Πανελλήνιες 2020: Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού, οι πανελλήνιες αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα του Ιουλίου. Όσο για τις προαγωγικές εξετάσεις, αυτές όπως είπε δεν θα πραγματοποιηθούν. 

"Πρώτα θα ανοίξουν οι τάξεις για τα μεγαλύτερα παιδιά, της Γ΄ Λυκείου, που έχουν ανάγκη να επιστρέψουν στο σχολείο, μεταξύ άλλων και για να καλύψουν τυχόν κενά και απορίες που έχουν με την ύλη, ώστε να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσα στον Ιούνιο και να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μέχρι τα μέσα Ιουλίου", είπε η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.


Όπως σημείωσε η Υφυπουργός Παιδείας, "πρόθεση είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία, αλλά είναι μια δυναμική διαδικασία και πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τους ειδικούς", ενώ επεσήμανε ότι είναι πιο δύσκολο για τα παιδιά του Δημοτικού να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής. 

"Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που αφορούν παιδιά και εκπαιδευτικούς, για τους κανόνες υγιεινής και γενικότερα για όσα πρέπει να γίνονται για την ασφάλεια όλων, με εξειδίκευση και για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι ίδιοι ή πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος τους. Πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με τα Ειδικά Σχολεία. Περιμένουμε την καθοδήγηση των ειδικών για να ληφθούν αποφάσεις για όλες τις βαθμίδες και όλα τα σχολεία. Στόχος είναι να γυρίσουν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά σε ένα ασφαλές περιβάλλον" 

Η κ. Ζαχαράκη αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα υιοθετηθεί το σενάριο για μη διεξαγωγή φέτος των προαγωγικών εξετάσεων. 

Για τα Πανεπιστήμια, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι δεν χάνεται το εξάμηνο, σημειώνοντας ότι "είναι σχεδόν καθολική η συμμετοχή των φοιτητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία γίνεται και ευκολότερα σε αυτήν την βαθμίδα της εκπαίδευσης".

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr