Νίκη Κεραμέως: Το πρώτο μέτρο που θα παρθεί στις Πανελλήνιες 2020

Πρώτο μέτρο για τις Πανελλαδικές 2020... η απόσταση

Πανελλήνιες 2020: Σταθερή παραμένει η επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας παραμένει οι Πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν «όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες του Ιουνίου» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Νίκη Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι «στόχος είναι οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι μέσα Ιουλίου».

Ερωτηθείσα για τα σενάρια του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων η υπουργός Παιδείας είπε ότι «αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για τη δυνατότητα και τις συνθήκες. Εξετάζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο που κοιτάζουμε είναι μεγαλύτερη απόσταση μέσα από τις τάξεις. Έχουμε και προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχολικές εξετάσεις».


«Στόχος μας είναι οι πανελλαδικές να γίνουν με τη μικρότερη δυνατή αναστάτωση για τους μαθητές» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «η διαδικασία τηλεκπαίδευσης θα συνεχιστεί μέχρι να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα στα σχολεία. Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών. Γι' αυτό ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρχει στραβοπάτημα».

Ερωτηθείσα για τους σχεδιασμούς του υπ. Παιδείας να δοθούν laptop/tablet σε μαθητές που δεν διαθέτουν η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι «κινούμαστε σε δύο άξονες: αφενός με έκτακτα κονδύλια ΕΣΠΑ που έχουμε ζητήσει και για ενίσχυση εξοπλισμού σχολικών μονάδων και αφετέρου μέσα από δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες σε εξοπλισμό που είναι ήδη καθ' οδόν σε σχολικέςμονάδες και με ευθύνη διευθυντών θα διανεμηθούν σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές που δεν διαθέτουν».

Όσον αφορά, τέλος, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «ένα κεκτημένο που πρέπει να χτίσουμε» συμπληρώνοντας ότι «ειναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες».

Διευκρινίζοντας ακόμα περισσότερο εξήγησε ότι «κινούμαστε σε 3 άξονες:

  1. η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας όπου ο κάθε εκπαιδευτικός έχει την δική του ψηφιακή τάξη. Έχουμε ήδη 5 εκατ. συμμετοχές μαθητών
  2. ασύγχρονη εκπαίδευση δηλαδή ετεροχρονισμένα. Σε άλλο αναρτάται το υλικό σε άλλο οι απαντήσεις. Έχουν εγγραφεί πάνω από 1 εκατ. μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί
  3. εκπαιδευτική τηλεόραση που τα παρακολουθούν από 85-100.000 μαθητές δημοτικού την ημέρα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2».

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr