Το Υπουργείο Παιδείας για την ημερομηνία των Πανελλαδικών 2020

Το Υπουργείο Παιδείας για την ημερομηνία των Πανελλαδικών 2020

Πανελλήνιες 2020: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Το Υπουργείο τονίζει ότι από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.   


«Άγνωστη» η ημερομηνία των Πανελλαδικών

Άγνωστη πάντως παραμένει λόγω των συνθηκών η ημερομηνία έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων 2020, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενημερώνει ότι θα γίνει προσπάθεια να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες και πάντα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. 

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στις χθεσινές δηλώσεις της σχετικά με το ποια είναι η ανώτατη ημερομηνία για τις Πανελλαδικές, απάντησε πως «μετά τις 15 Ιουλίου είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει η έναρξη να είναι πριν από τότε».

«Προσπαθούμε να πάμε όσο πιο κοντά στον Ιούνιο γίνεται. Ο μόνος λόγος για να γίνουν τον Σεπτέμβρη οι εξετάσεις θα ήταν αν πει ο κ. Τσιόδρας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός στην ίδια αίθουσα. Αν δεν το πει, δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό» πρόσθεσε η υπουργός.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr