Κεραμέως: Η ημερομηνία ορόσημο για τις Πανελλήνιες 2020 - Ακύρωση προαγωγικών;

Κεραμέως: Η ημερομηνία ορόσημο για τις Πανελλήνιες 2020 - Ακύρωση προαγωγικών;

Πανελλαδικές 2020: Η Υπουργός Παιδείας σε ερώτηση για το πότε διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 έδωσε την ημερομηνία ορόσημο για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων 2020. Προς ακύρωση οδεύουν οι προαγωγικές εξετάσεις όπως αποκάλυψε εμμέσως, κάνοντας γνωστό ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί το πολύ στις επόμενες δύο ημέρες. 

Πιο αναλυτικά στο MEGA μίλησε πριν λίγο η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Παιδεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μείωση της ύλης των Πανελληνίων Εξετάσεων.


Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα σχολεία και οι μαθητές επιστρέψουν στις τάξεις πριν το καλοκαίρι, η Υπουργός Παιδείας απάντησε ότι «δεν έχω αντίθετη ένδειξη. Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις. Με τον κ. Τσιόδρα μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο. Είναι νωρίς ακόμα να κάνει κανείς προβλέψεις».

Όπως δήλωσε «αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος. Φτάνει ένα μικρό παραστράτημα για να χαθούν όλες οι προσπάθειες. Θέλει ακόμα περισσότερη συμμόρφωση για τον Απρίλιο, ώστε να αποδώσουν τα μέτρα. Η εικόνα είναι αισιόδοξη. Για αυτό λέμε ότι σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες, δηλαδή Ιούνιο – Ιούλιο».

«Για μετά τις 27 Απριλίου, στο τέλος των διακοπών του Πάσχα υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση στο άνοιγμά τους. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Οι προβλέψεις του κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξες. Το σενάριο που έχει ακουστεί ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν καθόλου, πρέπει να πω ότι δεν μου έχει δοθεί εμένα αυτή η εισήγηση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως δεν έχει εισήγηση μέχρι στιγμής να μην ανοίξουν τα σχολεία. «Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Είναι πρώιμο να πει κάποιος τι θα γίνει μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πιστεύω ότι όλοι κατανοούν ότι το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία των μαθητών, των οικογενειών, η δημόσια υγεία συνολικά. Καλά να είμαστε και θα τα κάνουμε όλα».

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «είναι όλα τα σενάρια στο τραπέζι. Προφανώς θα μας ενδιαφέρει πρωτίστως να καλύψουμε χαμένο έδαφος. Εξετάζουμε σενάρια, δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή».

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες 2020, η ίδια επεσήμανε ότι «έχω πει ότι η ύλη θα περιοριστεί σε ό,τι διδάσκεται στη φυσική κανονική τάξη. Είναι η 11η Μαρτίου, έως τώρα. Όπως έχω δηλώσει, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ανακοινώσει μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα».

Σχετικά με το ποια είναι η απώτατη ημερομηνία για τις Πανελλαδικές, απάντησε πως «μετά τις 15 Ιουλίου είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει η έναρξη να είναι πριν από τότε. Προσπαθούμε να πάμε όσο πιο κοντά στον Ιούνιο γίνεται. Ο μόνος λόγος για να γίνουν τον Σεπτέμβρη οι εξετάσεις θα ήταν αν πει ο κ. Τσιόδρας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός στην ίδια αίθουσα. Αν δεν το πει, δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό».

Δείτε τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας: 


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr