Δήλωση Κεραμέως στην πρόταση να μην ανοίξουν τα Σχολεία, ανακοίνωση ύλης και Πανελλαδικές

Δήλωση Κεραμέως στην πρόταση να μην ανοίξουν τα Σχολεία, ανακοίνωση ύλης και Πανελλαδικές

Πανελλαδικές 2020: Μια απάντηση αναζητούν οι δεκάδες χιλιάδες γονείς και μαθητές γ΄λυκείου ως προς το εάν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, για το τι θα γίνει τελικά με την ύλη των πανελληνίων και το πότε θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις 2020.

Τι απάντησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην χθεσινή τοποθέτηση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής Υγείας και εκπροσώπου της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον COVID-19, ως προς το ότι "Δεν πρέπει να ανοίξουν κανονικά τα Σχολεία".


Σε αυτή την κρίση από την πρώτη στιγμή ακούμε τους ειδικούς, είμαστε πάρα πολύ τυχεροί ως κυβέρνηση που έχουμε δίπλα μας τόσους πολλούς καταρτισμένους ειδικούς λοιμωξιολόγους, επιδημιολόγους οι οποίοι συμβουλεύουν εμάς και τον Πρωθυπουργό πρωτίστως σε κάθε βήμα. Αυτούς ακούμε, αυτούς συμβουλευόμαστε, είπε η Υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία οριστική απόφαση αναφορικά με την επαναλειτουργία των Σχολείων επεσήμανε η υπουργός. Η αναστολή που είναι σε ισχύ καλύπτει και τις διακοπές του Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι υπό ομαλές συνθήκες τα σχολεία θα άνοιγαν στις 27 Απριλίου.

Η υπουργός πρόσθεσε: Εξετάζεται η επιπλέον παράταση της αναστολής λειτουργίας για κάποιο διάστημα και μετά το Πάσχα. Είμαι σε τακτική επαφή με τον κύριο Τσιόδρα, υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα, σεβαστή η άποψη καθενός. Όλοι μαζί οι ειδικοί συνεδριάζουν, αξιολογούν τα δεδομένα και μας συμβουλεύουν πριν από όποια απόφαση. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε τις συστάσεις τους αναφορικά με το πότε μπορούμε να επανέλθουμε σταδιακά σε μία κανονικότητα με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τι δήλωσε για τις Πανελλαδικές

"Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου  γιατί υπάρχουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις βάσει των οποίων πρέπει να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο".

Σε ερώτημα προς την υπουργό Παιδείας για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Για τις Πανελλαδικές, η υπουργός είπε ότι «θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο», δηλαδή στις ημερομηνίες που κατά κανόνα διεξάγονται, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται σε μείωση της ύλης κάτι που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν οι μαθητές της γ΄λυκείου υποψήφιοι των πανελλαδικών και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

  • Η μείωση της ύλης για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους.
  • Επέκταση του σχολικού έτους.

Η Υπουργός διευκρίνισε ότι συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Δείτε τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας: 


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr