Υποψήφιοι Πανελλαδικών 2020: Ξεκινάει η εξ αποστάσεως διδασκαλία

Υποψήφιοι Πανελλαδικών 2020: Ξεκινάει η εξ αποστάσεως διδασκαλία

Πανελλήνιες 2020: Στόχος δεν είναι να προχωρήσουν πολύ τα μαθήματα, αλλά κυρίως τα παιδιά να εμπεδώσουν την ήδη διδαχθείσα ύλη και να μείνουν «συνδεδεμένα» με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναφορικά με τη σύγχρονη εκπαίδευση, το Υπουργείο θα διαθέσει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, ξεκινώντας από την Γ’ Λυκείου (λόγω των επερχόμενων Πανελλαδικών εξετάσεων), ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης από τους εκπαιδευτικούς.  Μετά την εφαρμογή της στη Γ’ Λυκείου, η σχετική πλατφόρμα θα διατεθεί σταδιακά και στις λοιπές τάξεις των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας. Επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας είναι να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε σχολική μονάδα να προσαρμόσει την παρεχόμενη δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις υφιστάμενες ανάγκες της, και για το λόγο αυτό οι Διευθυντές των σχολείων θα διαμορφώνουν οι ίδιοι, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα για κάθε σχολική τάξη.


Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αποκάλυψε τα πλάνα για την επόμενη ημέρα στην Παιδεία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε τι θα συμβεί φέτος με τις Πανελλήνιες αλλά και τον τρόπο που θα γίνει η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Όπως τόνισε, «οι αποφάσεις όλες είχαν το στοιχείο της κλιμάκωσης, από το πώς θα μάθουν τα παιδιά τους κανόνες υγιεινής μέχρι το γενικό κλείσιμο των σχολείων στην χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε διακοπές. Πρέπει να τηρήσουμε τα προληπτικά μέτρα, για να μην φθάσουμε εκεί που έχουν φτάσει άλλοι, που δεν πήραν έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε».

«Ήδη, 300 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου και έχουν σχηματίσει εικονικές τάξεις, παραδίδοντας ύλη και κάνοντας ότι πρέπει. Το επόμενο βήμα είναι η απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου του εκπαιδευτικού με τους μαθητές της τάξης του, όπως έγινε προ ημερών με συμμετοχή και του Πρωθυπουργού, για την σηματοδότηση της σημασίας της εξ αποστάσεως διδασκαλίας», σημείωσε η Υφυπουργός Παιδείας.

Όπως συμπλήρωσε, στόχος δεν είναι να προχωρήσουν πολύ τα μαθήματα, αλλά κυρίως τα παιδιά να εμπεδώσουν την ήδη διδαχθείσα ύλη και να μείνουν «συνδεδεμένα» με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές, τους τρόπους αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών και την πιθανή παράταση του σχολικού έτους, η Σοφία Ζαχαράκη είπε «δεν θεωρώ πιθανό ότι θα χρειαστεί να γίνουν μαθήματα σε ημέρες της σχολικής αργίας για το Πάσχα, όπως η Μ. Δευτέρα, η Μ. Τρίτη και η Μ. Τετάρτη ή κάποια Σάββατα. Εάν τα σχολεία ανοίξουν ξανά στις 26 Μαρτίου, όπως αυτήν την στιγμή προβλέπεται, με την διακοπή των περιπάτων και την αναπροσαρμογή των ωρών διδασκαλίας από 45 σε 35 λεπτά, μπορεί να υπάρξει αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, ίσως εκτός από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και των μαθημάτων κατεύθυνσης».

«Ωστόσο», όπως υπογράμμισε η Υφυπουργός Παιδείας, «σε περίπτωση και μόνο σοβαρής παράτασης του κλεισίματος των σχολείων, είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για παράταση του σχολικού έτους και μετακίνησης ημερομηνιών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις».

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr