Διάγγελμα Πρωθυπουργού: Έρχονται τηλεμαθήματα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2020

Πρωθυπουργός: Έρχονται τηλεμαθήματα πρώτα για τους μαθητές της 3ης Λυκείου

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται, η κυβέρνηση λαμβάνει ολοένα και περισσότερα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Ήδη από χθες έγινε γνωστό ότι κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα για 15 ημέρες, ενώ όπως ανακοινώθηκε, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες, ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Σε διάγγελμα για την κρίση του κορωνοϊού προχώρησε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση να κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας και ανέφερε ότι θα γίνονται τηλεμαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ εξετάζονται σενάρια από το υπουργείο Παιδείας και για τις άλλες σχολικές βαθμίδες.

Πιο αναλυτικά για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου (υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων 2020) δήλωσε τα εξής: «Χθες αποφάσισα να κλείσουν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες για 14 ημέρες. Ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση η οποία δεν θέτει σε κίνδυνο τη σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει διαδικασίες τηλεμαθημάτων αρχικά στην τρίτη Λυκείου και έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλες τις βαθμίδες».

Απευθυνόμενος στους μαθητές ακόμη δήλωσε: «Αυτό σημαίνει βέβαια ότι τα παιδιά μας θα βρεθούν με πολύ ελεύθερο χρόνο. Σε αυτά λοιπόν απευθύνομαι, συνεχίστε το διάβασμα, καλές και μικρές παρέες στο σπίτι. Αποφύγετε χώρους με μεγάλο συνωστισμό όπου μεταδίδεται ευκολότερα η νόσος. Και προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες. Καλύτερα να μείνετε μακριά τους, ειδικά εάν έχετε το παραμικρό σύμπτωμα.»

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr