Θα μετατεθούν οι Πανελλαδικές 2020;

Θα μετατεθούν οι Πανελλαδικές 2020;

Την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων για τις επόμενες 14 ημέρες έλαβε η κυβέρνηση, στην προσπάθεια πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού. «Ο χρόνος των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια των έκτακτων μέτρων»

«Για το διάστημα των 14 αυτών ημερών θα συνεχιστεί ανελλιπώς η εξέταση όλων των δεδομένων και θα αποφασιστεί εκ νέου σε τι βαθμό το μέτρο μπορεί να ολοκληρωθεί σε 14 μέρες ή χρήζει ενδεχομένως ανανέωσης», δήλωσε χθες το βράδυ στην ΕΡΤ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 


Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί να παραταθεί το σχολικό έτος και να μετατεθούν οι Πανελλαδικές, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συνολική διάρκεια αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

Για παράδειγμα όπως δήλωσε "Αν ανασταλούν τα σχολεία από 2 έως 4 εβδομάδες αυτό το κενό αναπληρώνεται από σχετικά ευέλικτο τρόπο όπως: 

- Με αναπροσαρμογή των διδακτικών ωρών (μείωση δηλαδή της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά, άρα πιο έντονη διαδικασία μάθησης)

- Επίσης περικοπή των περιπάτων που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο

Με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να καλύψουμε δύο εβδομάδες χαμένης ύλης.

Εάν μιλήσουμε για μεγαλύτερη αναστολή λειτουργίας τότε υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους και μείωσης της ύλης. Άρα εξαρτάται από την διάρκεια αναστολής των εν λόγω Ιδρυμάτων".


Σύμφωνα με νέες δηλώσεις:

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει, μεταξύ άλλων, την παράταση της σχολικής χρονιάς, τη διενέργεια των πανελληνίων εξετάσεων ακόμη και τον Ιούλιο και παρατάσεις για τις εξεταστικές των πανεπιστημίων εάν υπάρξει αναστολή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για περισσότερες από 14 ημέρες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε πρώτη φάση για την αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων θα μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 σε 35 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι στα σχολεία. «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Για ότι νεότερο σχετικά με τις Πανελλαδικές 2020 θα υπάρξει σχετική ενημέρωση εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr