Πανελλαδικές 2020: Ο αριθμός των εισακτέων θα μειωθεί

Ο αριθμός των εισακτέων θα μειωθεί

Πανελλήνιες 2020: Ο υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε από τη Βουλή την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να υιοθετήσει τον αριθμό εισακτέων που θα προτείνουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία θέλουν όλο και λιγότερους φοιτητές.

Στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια προσανατολίζεται η κυβέρνηση, και μάλιστα από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.


Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει άμεσα τους μαθητές οι οποίοι φοιτούν αυτήν τη στιγμή στη Γ' Λυκείου και θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Ιούνιο, οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θέσεων στα τμήματα όπου θα θελήσουν να εισαχθούν.

Περίπου 100.000 υποψήφιοι με τις Πανελλαδικές 2020 θα χρειαστεί να αυξήσουν τις προσπάθειες τους, καθώς ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση μιας θέσης θα είναι ιδιαίτερα σκληρός.

Η σχετική δήλωση έγινε σήμερα Τρίτη στη Βουλή από τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος, επί της ουσίας, είπε ότι το υπουργείο θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των πανεπιστημίων σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων. Οπως είναι γνωστό, τα πανεπιστήμια κάθε χρόνο ζητούν όλο και λιγότερους φοιτητές, αλλά το υπουργείο πάντα ανακοινώνει μεγαλύτερο αριθμό θέσεων.

«Εμείς ως νέα ηγεσία έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα λάβουμε υπ’ όψιν τον προσδιορισμό του αριθμού εισακτέων που θα μας δώσει κάθε πανεπιστήμιο, κάθε τμήμα, κάθε σχολή. Πρέπει να μπει ένα τέλος στη μικροπολιτική διαχείριση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου χωρίς να εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι υπήρχε συνεχής αύξηση του αριθμού εισακτέων» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και υπογράμμισε: «Εμείς ως νέα πολιτική ηγεσία έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα λάβουμε υπ' όψιν τον αριθμό των εισακτέων που θα μας δώσει κάθε πανεπιστήμιο, τμήμα και σχολή. Επειδή υπηρετώ είκοσι πέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο, επιτρέψτε μου να φέρω το εξής αρνητικό παράδειγμα: Τα πανεπιστήμια διαχρονικά υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τις εισηγήσεις για τον αριθμό εισακτέων, τις οποίες οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν ακούν. Τα ιδρύματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιον αριθμό φοιτητών μπορούν να εκπαιδεύσουν και μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού μπορούμε να εξασφαλίσουμε επαγγελματική προοπτική στους αποφοίτους των πανεπιστημίων».

SOS: Για να λαμβάνετε ενημερώση για όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2020

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr