Πολιτικός Μηχανικός με 845 μόρια!

Πολιτικός Μηχανικός με 845 μόρια!

Από τα χαρακτηριστικά των βάσεων 2019 οι εξαιρετικά χαμηλοί βαθμοί εισαγωγής σε κάποια Πανεπιστημιακά Τμήματα.

Χαμηλές πτήσεις φέτος για τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, αλλά κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν προηγούμενο, καθώς μαθητές εισήχθησαν σε Πανεπιστήμια με πολύ χαμηλούς βαθμούς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μαθητής εισήχθη στο πανεπιστήμιο με βαθμό μόλις 4,7.


Ο παραπάνω δε βαθμός δεν είναι το μοναδικό παράδοξο των φετινών βάσεων. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής από το Γενικά Λύκεια είναι  4.737 μόρια   στο Τμήμα Διοικητικής  Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Ακόμη χαμηλότερες ήταν οι βαθμολογικές επιδόσεις στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, με χαρακτηριστική περίπτωση αποφοίτου ημερήσιου ΕΠΑΛ, που με μόλις 840 μόρια, δηλαδή με βαθμό 0,8, μπαίνει στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης, στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Άλλος ένας υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών "ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)", ενώ με βάση κάτω του δέκα εισήχθησαν και οι τελευταίοι στο Μαθηματικό της Σάμου, η βάση του οποίου φέτος κατρακύλησε κατά 2.587 μόρια, στα 7.501. Στο ίδιο μοτίβο, στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Κομοτηνής, όπου η βάση εισαγωγής είναι λίγο πάνω από το 10, στα 10.289 μόρια και πτώση 1.611 μόρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ένα ποσοστό μαθητών από τα Γενικά Λύκεια της τάξης του 25% μπαίνει στο πανεπιστήμιο με βαθμούς κάτω από την βάση του 10, ενώ στα επαγγελματικά Λύκεια το ποσοστό ανεβαίνει στο 40%.

Δείτε ΕΔΩ τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2019 - Οι ΠΙΝΑΚΕΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr