Βάσεις Αποτελέσματα: 1 στους 4 θα εισαχθεί με βαθμολογία κάτω από 10

Βάσεις Αποτελέσματα: 1 στους 4 θα εισαχθεί με βαθμολογία κάτω από 10

Βάσεις Αποτελέσματα 2019: Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία των υποψηφιών των Πανελληνίων εξετάσεων, καθώς το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τις βάσεις 2019.

Βάσεις: Οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων αναμένεται να συμπαρασύρουν προς τα κάτω τις βάσεις φέτος. Οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων αλλά και οι εισαγωγή 100 νέων τμημάτων θα φέρει ανατροπές στις βάσεις 2019.


Πτώση των βάσεων σε τρία πεδία

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν πτώση στα τρία πρώτα από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία της ανώτατης εκπαίδευσης, ωστόσο η πορεία που θα ακολουθήσουν οι «αριθμοί» στο τέταρτο θα είναι ανοδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρξει «βουτιά» στις βάσεις του 1ου, 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου, από 300 έως και 1.000 μόρια. Αντίθετα, στο 4ο πεδίο των επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα περισσότερα τμήματα αναμένεται τελικά να αυξήσουν τις βαθμολογικές απαιτήσεις των υποψήφιων φοιτητών τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τελευταιες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται αυτές τις μέρες τα βαθμολογικά στοιχεία της φετινής εξεταστικής διαδικασίας, κάνουν λόγο για εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

1 στους 4 θα εισαχθεί με βαθμολογία κάτω από 10

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», 1 στους 4 υποψήφιους αναμένεται να μπει φέτος στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας με βαθμολογία κάτω από 10, ως αποτέλεσμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ της χώρας, που παραδοσιακά υποδέχονταν κάθε χρόνο φοιτητές με χαμηλές βαθμολογίες.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2019

SOS: Μείνετε Συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να δείς ΠΡΩΤΟΣ τους πίνακες με τα αποτελέσματα των Βάσεων 2019!

Για να λάβεις ΠΡΩΤΟΣ ενημερωτικό μήνυμα για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των Βάσεων 2019 και τα ονόματα των επιτυχόντων πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr