Παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών και ανάκληση της απόφασης για ίδρυση 4ης Νομικής

Παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών και ανάκληση απόφασης για ίδρυση 4ης Νομικής

Παράταση υποβολής μηχανογραφικού, συνέχιση των διαδικασιών για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης, αναστολή της ίδρυσης τέταρτης Νομικής, αλλαγές στην ύλη της Γ' λυκείου, καθώς επίσης και διεργασίες ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο χωρίς προβλήματα, είναι οι άμεσες ενέργειες στις οποίες προβαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, μετά τη συνάντηση μίας ώρας που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο της στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία των υφυπουργών, Σοφίας Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτές τις ενέργειες.


Μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας εξήγγειλε:

Δίνεται παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι», είπε η κ. Κεραμέως. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ανάκληση της απόφασης για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα- «Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», είπε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, η υπουργός τόνισε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στις 23 Ιουλίου, θα περιληφθεί ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. «Ήδη έχουμε συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για τις παραμέτρους της ρύθμισης», επισήμανε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr