Οι πρώτοι των πρώτων των Πανελλαδικών 2019 – Τι θέλουν να σπουδάσουν

Οι πρώτοι των πρώτων των Πανελλαδικών 2019 – Τι θέλουν να σπουδάσουν

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2019: Ο ανταγωνισμός ήταν, όπως πάντα, ιδιαίτερα μεγάλος καθώς στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις 104.000 υποψήφιοι διεκδίκησαν μία από τις 78.335 θέσεις στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βάσεις θα διαμορφωθούν από τις προτιμήσεις των ίδιων των μαθητών σε συνδυασμό με τον αριθμό των φοιτητών που θα δεχθούν οι σχολές.

Κάποιοι από αυτούς όμως έχουν ήδη εξασφαλίσει την εισαγωγή τους στη σχολή της επιλογής τους καθώς έγραψαν άριστα, μπαίνοντας στην μικρή λίστα με «τους πρώτους των πρώτων».


Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν το μεσημέρι τόσο στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας όσο και στα κατά τόπους σχολεία και κάποιοι από αυτούς τους άριστους μαθητές, μιλούν για τη συνταγή της επιτυχίας τους στα τοπικά μέσα. 

Ηλεία: Ο Νίκος αρίστευσε συγκεντρώνοντας 19.554

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος, είναι ο υποψήφιος που ξεχώρισε στην Ηλεία, αφού συγκέντρωσε 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά. «Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

 

Από τα Τρίκαλα με 19.225 μόρια

Τα όνειρά του Μενέλαου Αμπελαργά για σπουδές στην ιατρική θα γίνουν πραγματικότητα. Ο Μενέλαος από το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων, έδωσε για δεύτερη φορά εξετάσεις και συγκέντρωσε συνολικά 19,225 μόρια με 19,8 στη Βιολογία, 19,3 στη Χημεία, 20 στη Φυσική. «Σημαντική ήταν η βοήθεια σε αυτή την επιτυχή προσπάθειά μου, από την οικογένειά μου, και γενικότερα τον περίγυρό μου, καθώς με στήριξαν παρά πολύ, ενώ σίγουρα απαιτείται διάβασμα, σκληρή δουλειά και ταπεινότητα και φυσικά υπομονή και επιμονή για την επιτυχία», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Κρήτη: Δεν μπορεί να πιστέψει ότι συγκέντρωσε 19.200

Ο Γιώργος – Αλέξανδρος Μαυρίκος ήθελε να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής και σε ότι αφορά τις γραπτές εξετάσεις δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Όπως μεταδίδει το neakriti, ο Γιώργος - Αλέξανδρος πέτυχε τον στόχο του και είναι ένας από τους αριστούχους με 19.200.

 

«Αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα μαθηματικά έγραψα 19,9, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στην Σχολή που θέλω», δήλωσε. 

Λάρισα: Το απόλυτο άριστα σε Φυσική και Μαθηματικά

Ο Ανδρέας Μαγκούτας από τη Λάρισα πέτυχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ένα πραγματικά δύσκολο κατόρθωμα αφού, σύμφωνα με το τοπικό Onlarissa, ήταν κυριολεκτικά αλάνθαστος στα δύο δυσκολότερα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, τα Μαθηματικά και τη Φυσική. 

Πρώτος στην Κοζάνη χωρίς καν να πάει σε φροντιστήριο

Ο Δημήτρης Βόγδου, από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης συγκέντρωσε 19.253 μόρια που σημαίνει ότι θα καταφέρει να μπει σε οποιαδήποτε σχολή θέλει και μάλιστα χωρίς να κάνει φροντιστήριο. 

Ο Δημήτρης είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας και έχει άλλα τέσσερα αδέλφια. Έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καν να κάνει μαθήματα σε κάποιο ομαδικό ή ιδιαίτερο φροντιστήριο! Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Η πορεία προς τις πανελλαδικές περιβάλλεται από έναν μύθο, έτσι; Η ατελείωτη κούραση, το διάβασμα, να ξεχάσεις οτι ζεις και όλα τα συναφή. Θαρρώ πως είναι επιλογή μας ενίοτε πως θα διαχειριστούμε την κάθε πρόκληση. Και οι Πανελλήνιες είναι μέχρις στιγμής η μεγαλύτερη. Το θέμα είναι πώς θα την αντιμετωπίσεις. Με χαρά και αισιοδοξία ή με απόλυτη απελπισία. Ειλικρινά δεν υπήρξα απόλυτα αισιόδοξος. Τα "δεν περνάω ούτε με αίτηση" έδιναν και έπαιρναν. Βέβαια αγαπούσα τα μαθήματα και ας αγανάκτησα άπειρες φορές. Προς τον Γενάρη κατάλαβα ότι είναι ευχάριστη (μάλλον μπορείς εσύ να την κάνεις ευχάριστη) εμπειρία. Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί. Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά».

Ηράκλειο: 19.307 μόρια με «πλώρη» για το Πολυτεχνείο

Ο Κώστας Γκύζης από το Πειραματικο Λύκειο Ηρακλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, με την υψηλότερη βαθμολογία, έχοντας συγκεντρώσει 19.307 μόρια.

  

«Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω, όπως και η ανακούφιση. Η προσπάθεια ετών, απέδωσε και αυτό σίγουρα έρχεται να δικαιώσει την επιλογή μου, να παραμείνω σταθερός στο στόχο μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ . Σε ότι αφορά τα θέματα των εξετάσεων στη Φυσική και τη Χημεία που χαρακτηρίστηκαν αυξημένης δυσκολίας, ο ίδιος από την Θετική Κατεύθυνση και το 2ο πεδίο, με βαθμολογία 20 στη Φυσική και 19,7 στη Χημεία είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα δεν έμοιαζαν με αυτά άλλων ετών. Απαιτούσαν εκτός από καλή προετοιμασία και ψυχραιμία. Νομιζω ότι το στοιχείο της ψυχραιμίας, για να μπορέσεις να κατανοήσεις τι έπρεπε να γράψεις, ήταν ιδιαιτερα σημαντικό».

Ο Κώστας είναι, πλέον, έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαιρι όπως είπε, ενώ είναι δίπλα χαρούμενος που το όνειρο του, να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γίνεται πραγματικότητα.

Οικογένεια αριστούχων στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε «πελάγη ευτυχίας πλέει» μια οικογένεια στο Ηράκλειο αφού και οι δύο κόρες αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις με χρονική διαφορά ενός έτους. Η 18χρονη Σίσσυ Γλακουσάκη συγκέντρωσε 18.189 μόρια, και θα κάνει πράξη το όνειρό της να περάσει Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  

«Νιώθω πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα. Πέρασα στην σχολή της επιλογής μου και νιώθω ότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Ήταν μία αρκετά δύσκολη χρονιά για μένα όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι άξιζε τον κόπο. Ένα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα και αυτό τα λέει όλα», δήλωσε στο Neakriti.gr Η αδερφή της Σίσσυς, η Όλγα πέρυσι είχε συγκεντρώσει 18.705 μόρια, καταφέρνοντας να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών.

Με υποτροφία στη Θεσσαλονίκη

Η Νίκη Αψόκαρδου από την Μυτιλήνη συγκέντρωσε 18.807 μόρια και θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία. Η 18χρονη ζει από τα 15 της χρόνια στη Θεσσαλονίκη φεύγοντας από το νησί της με υποτροφία. Η Νίκη ζει στο κολέγιο Ανατολία, μακριά από την οικογένειά της και θέλει να ασχοληθεί με την νευροψυχολογία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η αριστούχος μαθήτρια παραδέχεται ότι δυσκολεύτηκε μακριά από το νησί της αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια προσαρμόστηκε και ασχολήθηκε με την μελέτη της. «Έκανα και άλλα πράγματα όπως το θέατρο».

 

Από τα Χανιά με στόχο την Ιατρική

Η ιατρική σχολή ήταν η πρώτη επιλογή για τον Λευτέρη Χαλακατεβάκη που συγκέντρωσε 18.869 μόρια. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «οι καλές επιδόσεις και η επιτυχία είναι απόρροια της συστηματικής δουλειάς και μελέτης. Πέτυχα τον στόχο μου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του οικογενειακού μου περιβάλλοντος και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μου». 

Μέλος εθνικής ομάδας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, ο απόφοιτος του Λυκείου Σούδας Επιμενίδης Κουντουράκης κατάφερε να συγκεντρώσει 18.643. «Η ικανότητα διαχείρισης του άγχους και το συστηματικό διάβασμα αποτέλεσαν τα κλειδιά για την επιτυχία μου δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. «Το σχολείο, οι καθηγητές, και οι κανονικοί ρυθμοί ζωής με βοήθησαν σημαντικά».

Συγκέντρωσε 19.400 μόρια και περνά στην Ιατρική - Κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

Στα 47 της χρόνια μια εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών συγκέντρωσε την απαιτούμενη βαθμολογία που χρειάζεται για να σπουδάσει ιατρική.

Μια ενήλικη υποψήφια των ΕΠΑΛ,, η Σμαράγδα Λιάτσικου, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές, καθώς κατάφερε να παραδώσει γραπτά που της απέφεραν 19.400 μόρια, σύμφωνα με το magnesianews. Ο λόγος για την Σμαράγδα Λιάτσικου, η οποία εργάζεται και έχει στόχο την εισαγωγή της στην ιατρική.

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για την 47χρονη γυναίκα από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, η οποία κατάφερε και συγκέντρωσε 19.435 μόρια και η εισαγωγή της στην Ιατρική θεωρείται δεδομένη.

Εργάζεται ως βοηθός νοσηλεύτρια σε ιδιωτική κλινική της πόλης και είναι μητέρα δύο ενήλικων παιδιών. Μάλιστα η κ. Λιάτσικου κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε αφήσει στη μέση. Να επιστρέψει στο σχολείο και να πετύχει την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή

«Όταν είδα τα αποτελέσματα έκλαιγα δύο ώρες! Διάβαζα συνέχεια και παντού. Οι συνάδελφοί μου στην κλινική μου κρατούσαν το βιβλίο για να τους πω μάθημα. Η συγκίνηση αυτή τη στιγμή είναι τεράστια», δήλωσε η 47χρονη αριστούχος. Η ίδια σχολίασε ακόμη, ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και στην δική της περίπτωση με συνεχές διάβασμα.

Μητέρα 4 παιδιών έπιασε 19.125 μόρια

H Σωτηρία Τσίτσαρη Τριανταφύλλου μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κοζάνη συγκέντρωσε 19.125 μόρια και από ότι φαίνεται θα μπορεί να επιλέξει μια από τις σχολές της αρεσκείας της.

Η 44χρονη Σωτηρία έλαβε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης προκειμένου να καταφέρει ότι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία. Δύο της παιδιά ήδη σπουδάζουν στο ΑΠΘ, ενώ ο γιός της -το τρίτο παιδί της οικογένειας- που θέλει να γίνει δημοσιογράφος έκανε ο ίδιος γνωστή μέσω του facebook τη σημαντική επιτυχία της μητέρας του, περιγράφοντας τη ζωή της με τις υποχρεώσεις, τις δουλειές στο σπίτι τη βραδινή μελέτη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτητικό πρόγραμμα και τις εξετάσεις της. 

«Μετά το μεγάλωμα 4 παιδιών αποφάσισε να πάρει το κουράγιο και να δώσει και αυτή πανελλήνιες, όπως τα 2 μεγάλα μου αδέρφια τα οποία βρίσκονται στο ΑΠΘ ο ένας με 18.000+ και η άλλη με 16.000. Μεγάλωσε ένα δύσκολο παιδί σαν εμένα και έχει ένα παιδί στην ηλικία των 10 ετών, άγνωστο το από που αντλεί αυτή τη ψυχική δύναμη, αλλά το θεωρώ τεράστιο ότι κατάφερε να μας δώσει κάποιες αρχές και αξίες, να είναι συνεχώς δίπλα σε εμάς και στο πατέρα μας και σήμερα μετά από επίμονο διάβασμα έβαλε τα γυαλιά σε όλους και το αποτέλεσμα ήταν 19.125 μόρια».

Ο νεαρός μαθητής, νιώθοντας περήφανος για τις επιδόσεις της μητέρας του, σημειώνει ότι το μεγαλείο του ανθρώπου δεν είναι «στο χρήμα, στη δόξα, στην εξουσία, η την αναγνώριση αλλά βρίσκεται μέσα στα πιο απλά πράγματα, όπως ότι η μητέρα μου αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες και πήγαινε και αυτή καθημερινά στο σχολείο όπως κάναμε και εμείς».

Με επιμονή έδωσε για δεύτερη φορά Πανελλαδικές εξετάσεις και αρίστευσε

Mε επιμονή και επιμονή, δίνοντας για δεύτερη φορά εξετάσεις και χωρίς να εγκαταλείψει το όνειρο της, η Χρύσα Κουτσουρούμπα, απόφοιτη του 7ου Λυκείου Πατρών , «σάρωσε» στις Πανελλήνιες εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.370 μόρια.

Έγραψε 20 στη Βιολογία, 19 στην Χημεία, 19,6 στην Φυσική και 18,6 στην Έκθεση.

Ήταν ακόμη μια μεγάλη επιτυχία – και φυσικά η δικαίωση- για την μαθήτρια, η οποία στην Β και Γ Λυκείου έχει διακριθεί λαμβάνοντας 1ο και 2o Πανελλήνιο Βραβείου σε Διαγωνισμούς Χημείας, Φυσικής και Βιολογίας.

Πέρα όμως από την αγάπη της για την γνώση, πρόκειται σύμφωνα με τους καθηγητές της για μια «ήρεμη δύναμη», ένα παιδί πάντα ευγενικό, πάντα χαμογελαστό, με πνευματικά χαρίσματα και ηθική προσωπικότητα.

‘Όπως η ίδια είπε:

«Η Ιατρική ήταν ο μοναδικός μου στόχος και τώρα πια νιώθω τις προσπάθειες μου να ανταμείβονται…Αυτή η χρονιά μου δίδαξε πως τα όνειρα θέλουν δύναμη και πείσμα. Το μόνο μήνυμα ,λοιπόν, που θα ήθελα να στείλω στους συμμαθητές μου είναι να μην φοβούνται να κάνουν πράξη αυτό που θέλει η καρδιά τους. Να προσπαθούν ,να αγωνίζονται ώστε παρά το αποτέλεσμα στην συνείδηση τους είναι νικητές.

Και συμπληρώνει:

«Βέβαια, η μεγαλύτερη μου ανταμοιβή ήταν όταν αντίκρισα την ευτυχία στα μάτια της μητέρας μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου που όταν οι δυνάμεις μου εξαντλούνταν, τις γέμιζαν με αγάπη».

Η πρώτη των πρώτων των Πανελλαδικών 2019 στα ΕΠΑΛ νομού Ημαθίας

Μία από τις πολυπόθητες θέσεις στις Οδοντιατρικές Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκλείδωσε η υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων 2019, Ηλιάνα Μπρανιώτη, κόρη της πρώην Αντινομάρχης Ημαθίας, Μαρίας Αλδάκου.

Συγκεντρώνοντας 18.735 μόρια, η Ηλιάνα Μπρανιώτη - απο το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας- βλέπει πως η προσπάθειά της για εισαγωγή, στην πρώτη της προτίμηση, να έχει αποδώσει τους μέγιστους καρπούς. 

Πιο αναλυτικά η Ηλιάνα Μπρανιώτη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στα ΕΠΑΛ νομού Ημαθίας κατατάσσοντάς την στην λίστα με τους πρώτους των πρώτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019.

«Η ψυχραιμία, το μεθοδικό της διάβασμα και η καθοριστική συμβολή αλλά και ηθική συμπαράσταση των καθηγητών της στο 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας, οδήγησαν την κόρη μας Ηλιάνα Μπρανιώτη στην συγκομιδή των 18.735 μορίων που την ανέδειξαν πρώτη των πρώτων στα ΕΠΑΛ Π.Ε Ημαθίας. Στην επιλογή της για την Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, ευχόμαστε κάθε επιτυχία και πάντα υγεία στην ζωή της.» αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα» οι γονείς της Ηλιάνας, Γρηγόρης Μπρανιώτης και Αλδάκου Μαρία.

 Δείτε εδώ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr