Συμπληρωματική προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

Συμπληρωματική προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

Πανελλήνιες 2019: Συμπληρωματική προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές έτους 2019 που αφορά τους πλημμυροπαθείς και τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Συµπληρωµατική προκήρυξη διαγωνισµού επιλογής µαθητών και αποφοίτων Λυκείων περιοχών πληγεισών από τις καταστροφικές πληµµύρες της 15ης Νοεµβρίου 2017 και από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα (ΑΣΕΙ)[Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)] και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ) [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2019-2020. 


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αποφασίστηκε:

1. Ο αριθµός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων ∆υνάµεων (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ), κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2019-2020, επιπλέον του αριθµού εισακτέων του έτους αυτού, µαθητών τελευταίας τάξης και αποφοίτων Γενικών και Επαγγελµατικών Λυκείων της ∆ηµοτικής Ενότητας Μάνδρας του

∆ήµου  Μάνδρας    Ειδυλλίας και της ∆ηµοτικής  Ενότητας Νέας Περάµου του ∆ήµου Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας ∆υτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πληµµύρες της 15ης Νοεµβρίου 2017 και υπέβαλαν αίτηση-δήλωση και συµµετείχαν στις πρώτες µετά το συµβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2018, σε ποσοστό 1,3% κατά Τµήµα Σχολής και σε ενιαία κατηγορία, καθώς και µαθητών που συµµετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 και είναι τέκνα θανόντων ή προσώπων των οποίων είτε η πρώτη κατοικία είτε η εµπορική επιχείρηση καταστράφηκε από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, εφόσον τις δηλώνουν ως σχολές προτίµησης, σε ποσοστό 2% επί των εισακτέων ανά Τµήµα Σχολής και σε ενιαία κατηγορία, καθ΄ υπέρβαση των θέσεων (Ν.2525/1997-ΦΕΚ 188/Α', Ν.2909/2001-ΦΕΚ 90/Α',  Ν.3687/2008-ΦΕΚ  159/Α',  Ν.4186/2013-ΦΕΚ  193/Α',  Ν.4485/17-ΦΕΚ  Α΄114) που κατανεµήθηκαν µε την υπ΄ αριθµ. 18 Ε∆ΥΕΘΑ/16  Απρ  19/ΓΕΕΘΑ/Β2, σύµφωνα µε τους παρακάτω πίνακες: 

 

2. Προϋπόθεση για την επιλογή των υποψηφίων:

α. Που επλήγησαν από τις καταστροφικές πληµµύρες της 15ης Νοεµβρίου 2017, είναι να είχαν επιλέξει στο µηχανογραφικό δελτίο του έτους 2018 στρατιωτικές σχολές ή τµήµατα αυτών, να είχαν κριθεί ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις του έτους 2018 και να έχουν επιτύχει συνολικό αριθµό µορίων µεγαλύτερο ή ίσο µε το 70% των µορίων του τελευταίου εισακτέου της γενικής σειράς που εισήχθη κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2018-19 στην αντίστοιχη στρατιωτική σχολή ή τµήµα αυτής. 

β. Που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, είναι να έχουν επιτύχει συνολικό αριθµό µορίων µεγαλύτερο ή ίσο µε το 70% των µορίων του τελευταίου εισακτέου της γενικής σειράς που θα εισαχθεί κατά το ίδιο ακαδηµαϊκό έτος (2019-20) στην αντίστοιχη στρατιωτική σχολή ή τµήµα αυτής και να κριθούν επιτυχόντες στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) της τρέχουσας περιόδου (2019).

3. Tα δικαιολογητικά που απαιτείται να υποβάλουν οι υποψήφιοι είναι τα εξής:

α. Όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πληµµύρες της 15ης Νοεµβρίου 2017:

    1. Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση, µε την οποία ο υποψήφιος δηλώνει την πρόθεσή του για υπαγωγή στο ειδικό ποσοστό, τα πλήρη στοιχεία του και τον κωδικό υποψηφίου, µε τον οποίο συµµετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2018.
    2. ∆ήλωση Ε1 οικονοµικού έτους 2018 (χρήση 2017) του γονέα, στη δήλωση του οποίου φαίνεται το τέκνο ως προστατευόµενο µέλος ή του ιδίου του τέκνου εάν υπέβαλε αυτοτελή δήλωση, προς απόδειξη της µόνιµης κατοικίας του. Μαθητές της τελευταίας τάξης σχολικού έτους 2017-18, οι οποίοι φοιτούσαν σε Λύκεια των ως άνω περιοχών, µπορούν εναλλακτικά να προσκοµίσουν σχετική βεβαίωση του ∆ιευθυντή της σχολικής µονάδας όπου φοιτούσαν, αντί για τη δήλωση Ε1.
    3. Απόφαση της Γενικής Γραµµατείας Υποδοµών του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών, από την οποία προκύπτει η χορήγηση επιδόµατος, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 4501/2017 (Α΄ 178).

β. Όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018:

  1. Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση, µε την οποία ο υποψήφιος δηλώνει την πρόθεσή του για υπαγωγή στο ειδικό ποσοστό, τα πλήρη στοιχεία του και τον κωδικό υποψηφίου, µε τον οποίο συµµετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2019.
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  3. Ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα, από την οποία να προκύπτει ο τόπος, η ηµεροµηνία και η αιτία θανάτου (το δικαιολογητικό αυτό απαιτείται εάν επήλθε θάνατος γονέα εξαιτίας των πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018).
  4. Υπεύθυνη δήλωση ότι η µόνιµη κατοικία του υποψηφίου ή των γονέων του (1η κατοικία) έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζηµιές που την καθιστούν µη κατοικήσιµη ή ότι η επιχείρηση του υποψήφιου ή γονέα του έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας των πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 (το δικαιολογητικό αυτό απαιτείται εάν δεν επήλθε θάνατος γονέα).
  5. Σχετική βεβαίωση του οικείου δήµου, από την οποία να αποδεικνύονται οι ως άνω υλικές καταστροφές (το δικαιολογητικό αυτό απαιτείται εάν δεν επήλθε θάνατος γονέα).
  6. ∆ήλωση Ε1 του γονέα στη δήλωση του οποίου φαίνεται ο υποψήφιος ως προστατευόµενο µέλος ή του ιδίου του υποψηφίου αν υποβάλλει αυτοτελή δήλωση, προς απόδειξη της µόνιµης κατοικίας ή βεβαίωση από την αρµόδια ∆.Ο.Υ., από την οποία να προκύπτει η έδρα της επιχείρησης, ανεξαρτήτως του αν η επιχείρηση ανήκει στον γονέα στη δήλωση του οποίου το τέκνο εµφανίζεται ως προστατευόµενο µέλος ή στον έτερο γονέα (το δικαιολογητικό αυτό απαιτείται εάν δεν επήλθε θάνατος γονέα).

γ. Οι υποψήφιοι και των δύο ως άνω κατηγοριών υποβάλλουν, επιπλέον, και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη των προσόντων, όπως αυτά καθορίζονται στην υπ’ αριθµ. 18/2019 εγκύκλιο διαταγή.

4. Τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α΄ και β΄ της προηγούµενης παραγράφου, εφόσον έχουν ήδη υποβληθεί ή θα υποβληθούν από τους υποψηφίους στις ∆ιευθύνσεις ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης των, ως άνω, πληγεισών περιοχών, σύµφωνα µε τις σχετικές αποφάσεις του ΥΠΠΕΘ, δεν υποβάλλονται εκ νέου. Σε αντίθετη περίπτωση υποβάλλονται στο εξεταστικό κέντρο επιθυµίας των υποψηφίων, µαζί µε αυτά της περίπτωσης γ΄, σε  ηµεροµηνία που καθορίζεται µε ανακοίνωση κάθε Σχολής που αναρτάται στην ιστοσελίδα της. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι απαιτείται να φέρουν το σύνολο των δικαιολογητικών µαζί τους την πρώτη ηµέρα παρουσίασης στο εξεταστικό κέντρο.

5. Οι υποψήφιοι που δεν υποβάλλουν το σύνολο των δικαιολογητικών, κατά περίπτωση, δεν συµµετέχουν στις επιλογικές διαδικασίες, εκτός εάν είναι υποψήφιοι για ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ στη γενική σειρά ή στις ειδικές κατηγορίες του ν.3648/2008. Σε περίπτωση υποβολής ελλιπών δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι ενηµερώνονται από την εξεταστική Επιτροπή και καλούνται να τα συµπληρώσουν εντός τασσόµενης προθεσµίας. Εάν τα δικαιολογητικά δεν συµπληρωθούν εντός της προθεσµίας, εφαρµόζονται οι ρυθµίσεις του πρώτου εδαφίου της παρούσης. 

6. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από την εξεταστική Επιτροπή, οι υποψήφιοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις και τα απαιτούµενα προσόντα, διακρίνονται σε «Πληµµυροπαθείς» και «Πυρόπληκτους». Υποχρέωση υποβολής σε ΠΚΕ έχουν µόνο οι υπαγόµενοι στην κατηγορία των «Πυρόπληκτων».

7. Απαραίτητη προϋπόθεση για την τελική επιλογή των υποψηφίων είναι να δηλώσουν τις Στρατιωτικές Σχολές που επιθυµούν στο Μηχανογραφικό ∆ελτίο του ΥΠΠΕΘ.

8. Είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων της ίδιας κατηγορίας για πλήρωση θέσεων, οι οποίες δηµιουργούνται λόγω µη παρουσίασης, παραίτησης ή αποµάκρυνσης υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσµάτων που εκδόθηκαν από το ΥΠΠΕΘ.

9. Λοιπά θέµατα που αφορούν στα προσόντα των υποψηφίων, στη διαδικασία διεξαγωγής των ΠΚΕ και γενικότερα στις υποχρεώσεις των υποψηφίων, καθορίζονται στην εγκύκλιο 18/2019 [Φ.337/64/209755/σ.2524/16 Απρ 19/ΓΕΕΘΑ/Β2 (Α∆Α:65ΟΜ6-161)].

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr