Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που εξετάστηκαν σε Φυσική και Χημεία έχουν κάθε λόγο να είναι οργισμένοι

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που εξετάστηκαν σε Φυσική και Χημεία έχουν κάθε λόγο να είναι οργισμένοι

Πανελλήνιες 2019: Με αφορμή τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου (ΕΛΜΕΖ) αναφέρει τα εξής:

Οι χιλιάδες υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων, που εξετάστηκαν στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας, έχουν κάθε λόγο να είναι οργισμένοι.


Τα θέματα Φυσικής ήταν εξαντλητικά και άκρως απαιτητικά. Το εύρος και η δομή τους ήταν τέτοια που στην ουσία καθιστούσαν αδύνατο στην πλειοψηφία των μαθητών να ανταποκριθεί. Την άποψη αυτή εκφράζουν και οι αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις.

Τα θέματα της Χημείας ήταν τόσα πολλά που καθιστούσαν αδύνατη την ολοκλήρωση και την επαλήθευσή τους ακόμα και από άριστους μαθητές. Επιπλέον ορισμένα χαρακτηρίζονταν από ασάφεια στη διατύπωση και κινούνταν οριακά εκτός ύλης, ενώ έχουν μεγάλη απόκλιση από τον τρόπο διδασκαλίας της διδακτέας ύλης στο πλαίσιο του σχολικού βιβλίου.

Οι μαθητές που προσπάθησαν να γράψουν καλά, κόντρα σε όλα τα εμπόδια, που έτσι και αλλιώς συναντάνε από τη γνωστή κατάσταση στο σχολείο, δε θα πληρώσουν τα σπασμένα ακόμα μια φορά.

Το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να τοποθετηθεί και κυρίως να βρει λύση.

Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2019 ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr