Υπόμνημα φοιτητών του ΔΠΠΝΤ στον Υπουργό Παιδείας

Υπόμνημα φοιτητών του ΔΠΠΝΤ στον Υπουργό Παιδείας

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για συζητήσεις με την Πρύτανη Β. Κυριαζοπούλου και Καθηγητές του Πανεπιστημίου.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Αγρινίου, που θα αντικατασταθεί από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, παρέδωσαν στον Υπουργό Παιδείας υπόμνημα ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του Τμήματος.


Το υπόμνημα των φοιτητών έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ Παιδείας,

Πρόσφατα με το άρθρο 36 παρ.2. περίπτωση α) του ν. 4610/2019 7.5.19 ( ΦΕΚ 70/Α’ ) αποφάσισε το Υπουργείο σας την κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ:

Το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών συνδέει τις νέες τεχνολογίες και το ψηφιακό πολιτισμικό προϊόν με την διαχείριση πολιτισμικών πόρων . Αυτό το κάνει ιδιαιτέρως πρωτοποριακό και αναγκαίο για την πόλη μας και όχι μόνο, με μια σειρά από πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

Η πρόσφατα άριστη αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών από την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) με Αρ . Πρωτ . 8335 Αθήνα 21-01-2019, για το Αγρίνιο , όπως ακριβώς λειτουργούσε, αναδεικνύει την αναγκαιότητα και την καινοτομία του τμήματος. Η διάρκεια ισχύος της Πιστοποίησης είναι για τέσσερα έτη, από 09-01-2019 έως 08-01-2023.

Πρόσφατα πιστοποιήθηκε πρόγραμμα σπουδών με εργαστήρια, εργασίες και παρουσιάσεις επιπλέον των θεωρητικών παραδόσεων, με ερευνητικό εργαστήριο με έργα πάνω στο αντικείμενο του τμήματος, και με αντίστοιχες υποδομές, όλα με έδρα το Αγρίνιο, κάτι που ενδυναμώνει το ερευνητικό πεδίο δράσης και όχι μόνο ένα θεωρητικό πλαίσιο και με εξειδίκευση, κάτι που επιβάλλεται από την εποχή μας.

Στελεχώνεται με 17 μέλη ΔΕΠ (από τους οποίους 6 είναι μηχανικοί Η/Υ) *

Κατοχυρώνονται επαγγελματικά δικαιώματα για τους φοιτητές σχετικά με το τμήμα (ΠΕ πολιτιστική διαχείριση για όλους και ΠΕ19 ως δεύτερη ανάθεση για τους φοιτητές της σχετικής κατεύθυνσης)

Επίσης πραγματοποιείται κάθε χρόνο ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα άκρως καταρτισμένο με τίτλο «Δικτυακές Πόλεις και Αναπαραστάσεις» που εξειδικεύει σε δράσεις της πόλης από πολλές απόψεις, με μεγάλη ζήτηση υποψηφίων φοιτητών και πολυσυλλεκτική επιλογή επιστημόνων από την Αρχιτεκτονική και την Πληροφορική έως τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, την Ιστορία και την Μουσειολογία.

Πολλοί μεταπτυχιακοί του φοιτητές ζουν, παράγουν έργο και δραστηριοποιούνται στην πόλη του Αγρινίου.

Δημιουργούνται θέσεις πρακτικής άσκησης που έχει ανάγκη η πόλη μας καθώς συμβάλλουν στην ανάδειξη του σύγχρονου τομέα πολιτισμικής διαχείρισης και σχεδιασμού με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Τι άλλαξε άραγε και όλα τα παραπάνω επιστημονικά δεδομένα παραγκωνίστηκαν αιφνίδια και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και σεις προχωρήσατε στην κατάργηση του Τμήματος τέσσερις μόλις μήνες μετά την πιστοποίησή του;

ΖΗΤΑΜΕ:

– άμεσες απαντήσεις για τα παραπάνω, αμερόληπτα και με διαφάνεια, θεωρώντας ότι η απόφαση της κατάργησης του Τμήματος ΔΠΠΝΤ είναι πρόχειρη , βεβιασμένη και προπάντων αυθαίρετη και άδικη.

– την άμεση ανάκληση της απόφασής σας για την κατάργηση του τμήματος ΔΠΠΝΤ,

– την αποκατάσταση του δικαίου με την επανίδρυσή του με έδρα το Αγρίνιο ως είχε,

– την ενδυνάμωση επαγγελματικών δικαιωμάτων σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών των φοιτητών και των αποφοίτων,

– τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων (επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού) και του παραγόμενου επιστημονικού έργου τους».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr