Μπήκαν με 3.000 μόρια σε ΤΕΙ αλλά θα αποφοιτήσουν με πτυχίο Πανεπιστημίου!

Μπήκαν με 3.000 μόρια σε ΤΕΙ αλλά θα αποφοιτήσουν με πτυχίο Πανεπιστημίου!

Χθες Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι Βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τα πρώτα στοιχεία για τους βαθμούς εισαγωγής δείχνουν κάποια σημάδια… παραλογισμού!

Σχεδόν με ένα «όνομα» στην κόλλα φαίνεται πως ήταν αρκετό για να περάσει κάποιος υποψήφιος σε Πανεπιστημιακά Τμήματα καθώς μέσα στα αξιοπαρατήρητα της φετινής διαδικασίας βρίσκεται το γεγονός ότι, εξαιτίας της απόφασης να συγχωνευθούν τμήματα ΤΕΙ με Πανεπιστήμια, υπάρχουν υποψήφιοι που με 4.000 αλλά και 3.000 μόρια εισάγονται σε κάποιο ΤΕΙ, αλλά θα αποφοιτήσουν με πτυχίο Πανεπιστημίου!


Χαρακτηριστικό παράδειγμαείναι η περίπτωση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ηπείρου στο οποίο εισήχθησαν φοιτητές με 3.034 μόρια (πτώση 564 μορίων), ενώ η βάση εισαγωγής του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έφτασε στα 3.072 μόρια (άνοδος 116 μορίων) ενώ σε αυτό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με 4.064 μόρια.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι και πλέον πρωτοετείς φοιτητές των δυο αυτών τμημάτων εισάγονται σε ένα ΤΕΙ, αλλά εφόσον το Ίδρυμα απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο της περιφέρειας, θα πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου!

Κι αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γαβρόγλου κάποια τέτοια ΤΕΙ να μετατραπούν σε Πανεπιστήμια μετά τις συνενώσεις που θα προκύψουν με Πανεπιστήμια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικά άρθρα με τις επικείμενες συγχωνεύσεις:

Νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο (ΦΕΚ) για Σχολές, Τμήματα και Φοιτητές

Πως οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου θα πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου

Νέο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο (ΦΕΚ) για Σχολές, Τμήματα και Φοιτητές

Πως οι φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου

Μείνετε Ενημερωμένοι εδώ για την Διαδικασία Εγγραφών των Πρωτοετών Φοιτητών 2018-2019 στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr