Σε λίγες ημέρες τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2018

Σε λίγες ημέρες τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2018

Βάσεις Αποτελέσματα 2018: Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής 2018 των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Καθοριστικός παράγοντας το νεοσυσταθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που έχει πολύ αυξημένη ζήτηση.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για τις Βάσεις 2018, έτσι όπως φαίνεται από τα μηχανογραφικά, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και οι αλλαγές που έγιναν στις Πανελλήνιες 2018 φαίνεται ότι φέρνουν τα πάνω – κάτω στις Βάσεις για τις σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.


SOS: «Κλειδώνει» η ημερομηνία ανακοίνωσης των Βάσεων 2018!

Η αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2018 για τις φετινές Πανελλαδικές από το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει. Τα μηχανογραφικά έχουν κατατεθεί εδώ και λίγες εβδομάδες και η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων κορυφώνεται!

Οι Βάσεις Εισαγωγής 2017 όπως και οι Βάσεις Εισαγωγής 2016 για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας ανακοινώθηκαν στις 24 Αυγούστου, οπότε αυτή είναι και η πιο πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση και για τις Βάσεις 2018.

Η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμα, ωστόσο, παραδοσιακά, οι βάσεις ανακοινώνονται στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου. 

Οι σχολές των δυο πρώην ΤΕΙ σε Αθήνα και Πειραιά που υπάγονται πλέον στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αναμένεται να έχουν κατακόρυφη άνοδο. Η άνοδος των βάσεων μπορεί σε κάποια τμήματα να φτάσει ως και τα 1.000 μόρια. Γενικότερα ωστόσο τα ΤΕΙ φαίνεται να σημειώνουν μια άνοδο.

Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα μόρια των σχολών και το πού θα κινηθούν οι βάσεις συνεχίζονται. Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεικτές τάσεις στα τέσσερα πεδία, αλλά και άνοδο στις βάσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων που μπορεί να ξεπερνά και τα 2.000 μόρια σε περιφερειακές σχολές.

Εκτιμήσεις για το 1ο επιστημονικό Πεδίο

Στο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών, «έπεσαν» λίγο ευκολότερα θέματα από πέρυσι. Παράλληλα, υπάρχει αύξηση των εισακτέων. Συνεπώς αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω ίσως στις υψηλές σχολές. Είναι όμως πιθανό να έχουμε πτώση στις μεσαίες σχολές και κάτω. Κι αυτό διότι οι υποψήφιοι του πρώτου πεδίου έχουν και την επιλογή των παιδαγωγικών σχολών, που δεν την είχαν όλοι πέρυσι.

Εκτιμήσεις για το 2ο Πεδίο

Στο επιστημονικό πεδίο των φυσικομαθηματικών σχολών και της πληροφορικής αναμένεται πτώση που ξεκινάει από τα «ρετιρέ», δηλαδή τα Πολυτεχνεία. Κι αυτό διότι εμφάνισαν αυξημένη δυσκολία τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Έκθεσης. Έτσι, οι αναλυτές περιμένουν μια πτώση που μπορεί να ξεκινάει από τα 200 μόρια και να είναι και μεγαλύτερη.

Εκτιμήσεις για το 3ο Πεδίο

Σημαντική πτώση αναμένεται στο επιστημονικό πεδίο των επιστημών υγείας, αφού σε όλα τα μαθήματα παρατηρήθηκε σημαντική πτώση της βαθμολογίας. Μάλιστα, σε αυτό το πεδίο δεν υπάρχει και αύξηση των εισακτέων. Αναλυτές εκτιμούν πως η Ιατρική Σχολή της Αθήνας ενδέχεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια.

Εκτιμήσεις για το 4ο Πεδίο

Το τέταρτο επιστημονικό πεδίο, εκτιμάται πως θα εμφανίσει σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο στις σχολές που είναι πάνω από 15. Κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Αναφορικά με τις στρατιωτικές σχολές, υπάρχουν εκτιμήσεις για καθοδικές τάσεις σε όσες βρίσκονται στο δεύτερο πεδίο. Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που είναι κοινές ίσως να «τσιμπήσουνε» και λίγο.

Πάνω από 60 τμήματα συνολικά θα ανοίξουν την είσοδό τους με βαθμολογία κάτω από 10.000 μόρια. Επιπλέον παρά την αύξηση των εισακτέων κατά 3.966 θέσεις, στην πραγματικότητα ο αριθμός για τους υποψήφιους των ΓΕΛ είναι περίπου 2.000 θέσεις, αφού οι 1.866 αποτελούν το επιπλέον ποσοστό που δίνεται στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Για να δείτε τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2018, πατήστε ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr