Τα μυστικά των υποψηφίων που πρώτευσαν στις Πανελλήνιες 2018 - Δύο αριστούχοι, πλέον φοιτητές μιλούν

Τα μυστικά των υποψηφίων που πρώτευσαν στις Πανελλήνιες 2018 - Δύο αριστούχοι, πλέον φοιτητές μιλούν

Δύο αριστούχοι, πλέον φοιτητές της Ιατρικής μιλούν στο «Πρώτο Θέμα» για την επιτυχία τους – Ο Τσουρούς Μάριος Ιωάννης αλλά και ο Ιάσωνας Τζιέρας αποκαλύπτουν τα όνειρά τους.

Τα όνειρα και τα σχέδιά τους αποκαλύπτουν οι «πρώτοι των πρώτων», όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε όσους συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι υποψήφιοι, ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια κατάφεραν να κάνουν πράξη τα σχέδια τους με μελέτη, οργάνωση και πίστη στα όνειρά τους.


Ο Τσουρούς Μάριος Ιωάννης συγκέντρωσε 19.254 μόρια και αναμένεται να εισαχθεί ανάμεσα στους πρώτους στην Ιατρική . Ο αριστούχος απόφοιτος της Λεοντείου Νέας Σμύρνης επέλεξε την Ιατρική, όπως λέει στο «Πρώτο Θέμα» γιατί έχει οικογενειακή παράδοση με δύο γονείς γιατρούς. 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018.

«Γνωρίζω από τα μέσα το επάγγελμα» λέει ο 17χρονος Μάριος, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να μπει στην Ιατρική για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πιθανότατα θα γίνει χειρούργος, όπως λέει ο ίδιος ο αριστούχος, ο οποίος μελετούσε ακόμα και 8 ώρες ημερησίως για να κάνει τα σχέδια του πραγματικότητα. Ως «μυστικό» επιτυχίας θεωρεί τη γυμναστική που εκτονώνει την πίεση από το διάβασμα, αλλά θεωρεί και σημαντικό ο υποψήφιος να κρατήσει και κάποια από τα ενδιαφέροντά του. Ο Μάριος υπογραμμίζει ότι ο μαθητής δεν πρέπει να αφήνει κενά γιατί θα τον εμποδίσουν στην πορεία . Θεωρεί συστατικό επιτυχίας την καλή διατροφή και την έλλειψη άγχους καθώς και τις συνεχόμενες επαναλήψεις.

Όσον αφορά στο αν θα μείνει στην Ελλάδα μετά τις σπουδές ο Μάριος επισημαίνει οτι θα ήθελε να μείνει στην Ελλάδα αλλά δεν αποκλείει και την πιθανότητα του εξωτερικού.

Ο Ιάσωνας Τζιέρας συγκέντρωσε 19.056 μόρια και είναι απόφοιτος από τι 1ο Λύκειο Γλυφάδας. Θα εισαχθεί στην Ιατρική σχολή και όπως λέει ο ίδιος συνδυάζει την ερευνητική διαδικασία και την κοινωνική προσφορά. «Διάβαζα όλη μου τη ζωή από τα πρώτα μου βήματα για να πετύχω τον στόχο μου” εκμυστηρεύεται ο αριστούχος νέος. «Δεν άφησα ποτέ κενά. Θα ήθελα να πάω για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και στη συνέχει να φέρω την τεχνογνωσία στη χώρα μου», λέει ο Ιάσωνας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr