Πανελλήνιες 2018: Νέα ρύθμιση - Με ποσοστό 8% η εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2018: Νέα ρύθμιση - Με ποσοστό 8% η εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά την ομιλία του στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ανακοίνωσε ότι ειδικά για φέτος το ποσοστό των αποφοίτων ΕΠΑΛ που θα εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι 8% και όχι 5% όπως στα άλλα Πανεπιστήμια. 

«Αν υπολογίσετε το 5% που ισχύει συνολικά για τα Πανεπιστήμια και το 8% για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έχουμε μια πολύ σοβαρή και γενναιόδωρη αύξηση του αριθμού των θέσεων για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Θεωρούμε ότι δεν είναι παιδιά ενός ‘κατώτερου Θεού’ και αυτό αποδείχθηκε και στα αποτελέσματα των τελευταίων Πανελλαδικών Εξετάσεων», είπε ο Υπουργός.


SOS: Πατήστε ΕΔΩ για όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018.

Αυτή η ειδική μέριμνα για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ γίνεται καθώς με το νέο Πανεπιστήμιο και το ποσοστό 5% των θέσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια μειώνονται - μεσούσης της χρονιάς- κατά πολύ οι θέσεις στα τμήματα της Αθήνας για τους συγκεκριμένους υποψήφιους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ μέχρι πέρσι διεκδικούσαν το 20% των θέσεων στα ΤΕΙ και το 1% στα Πανεπιστήμια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr