Βάσεις 2018: Χαμηλότερη βάση για την εισαγωγή υποψηφίων με τις πανελλήνιες

Βάσεις 2018: Χαμηλότερη βάση για την εισαγωγή υποψηφίων με τις πανελλήνιες

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018: Διάταξη του υπουργείου Παιδείας ορίζει την εισαγωγή υποψηφίων -που προέρχονται από πληγείσες περιοχές- στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ευνοϊκότερους όρους.

Οι μαθητές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πλημμύρες θα εισέλθουν στις σχολές τους με χαμηλότερη βάση και ως υπεράριθμοι.


Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσαι τη σχετική διάταξη η οποία ορίζει το ειδικό ποσοστό που θα αποδίδεται βάσει του ποσοστού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία και το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 2% του αριθμού εισακτέων, τη δυνατότητα υπαγωγής τους στο ειδικό ποσοστό, τα αντίστοιχα δικαιολογητικά αλλά και τη διαδικασία επιλογής τους.

SOS: Πατήστε ΕΔΩ για όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018.

«Ως προϋπόθεση για την επιλογή τους, σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης του μηχανογραφικού τους δελτίου και κατά φθίνουσα σειρά μορίων, είναι να έχουν επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο του 70% του αριθμού των μορίων που επέτυχε ο τελευταίος επιτυχών στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος καθώς και η ύπαρξη σχετικής απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Παιδείας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr